Justitie eist werkstraf na spoorongeval
De 21-jarige Boxtelaar, die verantwoordelijk wordt gehouden voor het auto-ongeluk op de onbewaakte overweg van de Bakhuisdreef op 1 oktober vorig jaar, hoorde maandagochtend voor de rechtbank in ’s-Hertogenbosch een werkstraf van 240 uur tegen zich eisen. Ook vindt het openbaar ministerie dat de man anderhalf jaar geen auto mag rijden. De verdachte bestuurde de auto die door een trein werd gegrepen. Bij het ongeval kwam een 19-jarige inzittende om het leven. De chauffeur en een derde inzittende raakten zwaargewond. Na het ongeval heeft de gemeente Boxtel de overweg gesloten, temeer omdat enkele maanden eerder op dezelfde plek een vrouwelijke automobilist onder de trein kwam.
Woensdag 17 november, 15.20 uur

Auto vat vlam na ongeval
Een nog onbekende automobilist is dinsdagavond kort voor half tien gewond geraakt bij een ongeval op de Esschebaan in Boxtel. Door onbekende oorzaak raakte de automobilist aan de rechterzijde van de weg een boom waarna hij aan de linkerzijde van de weg tegen een hek tot stilstand kwam. Toegesnelde buurtbewoners konden het slachtoffer snel uit de verongelukte auto trekken, waarna het voertuig spontaan volledig in brand vloog. De toegesnelde brandweer bluste de autobrand. Verkeersspecialisten van de politie zijn gestart met een onderzoek naar aanleiding van de toedracht van het ongeval. Een bergingsbedrijf takelde het voertuig weg, terwijl de brandweer het wegdek schoonveegde.

Meer in Brabants Centrum van donderdag 18 november.

Woensdag 17 november, 10.00 uur

Weer autobrand in Boxtel
Vught is al weken in de ban van een pyromaan die auto’s in brand steekt. Maar ook in Boxtel was het dinsdagavond 16 november om 21.45 uur weer raak. Op een parkeerterrein aan het Kapittel werd brand gesticht in een auto met Frans kenteken. Het vuur werd ontdekt door buurtbewoners, die de beginnende brand konden doven. De politie verrichtte tot laat in de avond technisch onderzoek en riep getuigen op via een sms-alert.
Meer in Brabants Centrum van donderdag 18 november.
Woensdag 17 november, 08.30 uur

Ook Boxtelse postbodes staken
Een kleine twintig postbodes uit Boxtel hebben zich vanochtend aangesloten bij de circa achtduizend stakers die voor het hoofdkantoor van TNT Post in Den Haag protesteerden tegen een reorganisatie. Daarbij vallen 3.100 gedwongen ontslagen.
Dinsdag 16 november, 15.35 uur

Prins Teun op herhaling in Eendengat
Tijdens de opening van het Boxtelse leutseizoen is Teun Schalkx gisteravond rond elf over elf voor het tweede opeenvolgende jaar geïnstalleerd als Prins Carnaval. Voorafgaand aan de ceremonie protocollair in gemeenschapshuis De Walnoot streden twaalf deelnemers tijdens het Kwekdeuntjesfist om de Eendison van de Stichting Openbaar Carnaval. Met zang van het duo De Efkus (Fons van Asten en Frank van Heesch) won The Ducktownband de muziekprijs met ’Virre maoke de man’, dat daarmee tot Eendengats carnavalslied van 2011 is gebombardeerd.
Zondag 14 november, 09.05 uur

Werkgevers tegen vrachtwagenverbod Kapelweg
De Boxtelse werkgeversvereniging WeB staat vanmiddag voor de bestuursrechter in ’s-Hertogenbosch om het vrachtwagenverbod voor de Kapelweg van tafel te krijgen. Gesteund door Transport & Logistiek Nederland en ondernemers in buurgemeente Oisterwijk wordt betoogd dat het verkeersbesluit de belangen van het plaatselijke bedrijventerrein Ladonk schaadt. Truckers uit en in de richting Tilburg moeten door het vrachtwagenverbod omrijden via de rijksweg A2 en de Keulsebaan. Het college van B. en W. van Boxtel hoopt door het verkeersbesluit de leefbaarheid in de wijk Kalksheuvel te verbeteren. Zie ook het artikel van 30 mei 2010 in archief van deze site.
Donderdag 11 november, 09.00 uur
18 november 2010

Print deze pagina

Terug