BOXTEL’S HARMONIE MUSICEERT RUIM VIJFTIG JAAR IN DE HOOGSTE AFDELING

Verwondering klinkt in concoursmuziek

© 2010 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Het ruim zestigkoppige orkest van Boxtel’s Harmonie treedt volgende week aan voor de concoursjury. ’Bewondering en verwondering’ is het thema van de uit te voeren concertwerken. (Foto’s: Albert Stolwijk).

DOOR HENK VAN WEERT

Saxofonist Paul van Eijndhoven noemt concoursdeelname ’het mooiste wat er is’. ,,Ik hou van spanning en het is fijn om als orkest serieus naar een hoger niveau te werken.” Lisa Spijkers speelt trompet en is blij als zondagavond 28 november de concertwedstrijd achter de rug is en er eindelijk andere muziekstukken op de lessenaar komen bij Boxtel’s Harmonie. ,,Ik zou het liefst aan een musical- of filmconcert gaan werken.”

Vorig jaar heeft dirigent William Linssen al een begin gemaakt met de voorbereidingen op het concours. Uit de tien voorgeschreven verplichte composities koos hij voor het omvangrijke ’Seven wonders of the ancient world’ van de jonge Nederlandse componist Alex Poelman. Het keuzewerk is ’Pagan Dances’ van de Amerikaan James Barnes. Bewondering en verwondering zijn de begrippen waar het om draait tijdens de vertolking van de concourswerken.

PARTIJEN DROMEN
,,Beide stukken hebben passages in zich die ons orkest liggen”, vindt Paul, die onder meer verantwoordelijk is voor de omvangrijke muziekbibliotheek van de vereniging. ,,Zowel qua expressiviteit als qua vingervlugheid kunnen we ons volop uitleven. Heerlijk”, glundert de saxofonist. Lisa is minder enthousiast, maar merkt dat er nog altijd vooruitgang wordt geboekt. ,,Ik kan de partijen onderhand dromen. We komen als het ware los van de noten en daarom is er gelegenheid meer muzikaliteit aan de dag te leggen.”

Zondag 21 november vertolkt Boxtel’s Harmonie vanaf 19.30 uur de twee concourswerken in de Tijberzaal van het Baanderherencollege. Het volledige programma, alsmede het laatste verenigingsnieuws, is te raadplegen via internet: www.boxtelsharmonie.nl.

Het uitgebreide artikel over de concoursdeelname is donderdag 18 november te lezen in de papieren editie van Brabants Centrum.

© 2010 - Brabants Centrum

OP DE FOTO: Althoboïst Miranda van den Braak en de fagottisten Mirjam Zweerts en Jan de Roij in opperste concentratie tijdens een onlangs gehouden try-outconcert in de Tijberzaal. Het optreden krijgt zondagavond een reprise.18 november 2010

Print deze pagina

Terug