Werkgevers tegen vrachtwagenverbod Kapelweg
De Boxtelse werkgeversvereniging WeB staat vanmiddag voor de bestuursrechter in ís-Hertogenbosch om het vrachtwagenverbod voor de Kapelweg van tafel te krijgen. Gesteund door Transport & Logistiek Nederland en ondernemers in buurgemeente Oisterwijk wordt betoogd dat het verkeersbesluit de belangen van het plaatselijke bedrijventerrein Ladonk schaadt. Truckers uit en in de richting Tilburg moeten door het vrachtwagenverbod omrijden via de rijksweg A2 en de Keulsebaan. Het college van B. en W. van Boxtel hoopt door het verkeersbesluit de leefbaarheid in de wijk Kalksheuvel te verbeteren. Zie ook het artikel van 30 mei 2010 in archief van deze site.
Donderdag 11 november, 09.00 uur

Buisman Optiek beste zelfstandige winkel
Na eerder al tot de top-3 te zijn doorgedrongen gekozen in de strijd om de ING Retail Publieksprijs, is Sybilla Buisman Optiek hedenavond uitgeroepen tot de beste zelfstandige winkel van Nederland. In Hilversum nam de Boxtelse optometrist glunderend de prijs in ontvangst. Lees meer op www.retailjaarprijs.com.
Woensdag 10 november, 22.45 uur

Ernstig gewonde bij woningbrand
Bij een korte maar felle brand in een etagewoning aan de Van Beekstraat is dinsdagavond de 31-jarige bewoner gewond geraakt. Volgens een woordvoerder van de brandweer was de vlam in de pan geslagen toen de man sliep. Bij het verplaatsen van de brandende pan liep hij ernstige brandwonden op.
Woensdag 10 november, 08.30 uur

Drie varianten voor betere
bereikbaarheid Ladonk
De voorbije maanden zijn acht varianten op tafel gekomen om het Boxtelse bedrijventerrein Ladonk beter bereikbaar te maken. Het moet tevens leiden tot meer leefbaarheid in de woonwijk Kalksheuvel. Mits de gemeenteraad in december akkoord gaat, moeten drie versies van het zogeheten TALK-project verder uitgewerkt worden, zo heeft het college van B. en W. vanochtend besloten. In twee varianten wordt een nieuwe weg geprojecteerd tussen Colenhoef en de Kapelweg. In de derde variant wordt voor de Kapelweg alleen een vrachtwagenverbod afgekondigd en wordt de straat een 30-kilometerzone. De drie voorkeursvarianten van het college voorzien er ook in dat de Oirschotseweg wordt aangesloten op de rotonde Everbos en dat de verkeerslichten op de Keulsebaan verdwijnen.
Dinsdag 9 november, 15.10; gewijzigd 15.20 uur

Ondernemerstrofee voor Van Oers
De vierde Boxtelse Ondernemers Trofee (BOT) is zaterdagavond gewonnen door de Van Oers Group. Het familiebedrijf, bekend van de productie van snacks, salades en andere voedingswaren, kreeg de hoogste waardering van de jury. De uitreiking van de BOT is een initiatief van de Juniorkamer Dommelland. Tijdens een veiling werd 14.000 euro opgehaald voor de aanschaf van een nieuwe bestelbus voor de Voedselbank Boxtel.
Maandag 8 november, 07.20 uur
11 november 2010

Print deze pagina

Terug