ALLE ONDERNEMERS DOEN MEE AAN DECEMBERACTIE

Winkeliers genieten volop van vernieuwde Selissenwal

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Het bestuur van winkeliersvereniging Selissen is enthousiast over de vernieuwing in het hart van de wijk. Alle ondernemers in het winkelgebied doen mee aan de decemberactie waarmee leuke prijzen gewonnen kunnen worden. Op de foto wordt voorzitter Bart van Roosmalen (Marimba) geflankeerd door de bestuursleden Jack van Hal (Plaza Select, links) en Ronald van der Horst (Plus). (Foto: Albert Stolwijk).

DOOR MARC CLEUTJENS

Met de oplevering van weer twee appartementengebouwen in het verschiet, is de revitalisering van het centrumgebied van Selissenwal bijna klaar. De winkeliers aan de Van Beekstraat en Sint-Severusstraat merken als geen ander dat de wijk opleeft als nooit tevoren. Eensgezind zetten ze de schouders onder een decemberactie waaraan ze allemaal meedoen, ook de nieuwkomers Marskramer en Trekpleister.

Samen sterk. Dat is het motto van de winkeliersvereniging Selissen die deze week de plannen voor de decemberactie ontvouwde. Onder leiding van voorzitter Bart van Roosmalen van Bloemsierkunst Marimba en de bestuursleden Ronald van der Horst van supermarkt Plus en Jack van Hal van cafetaria Plaza Select is een actie op touw gezet waarmee klanten van alle winkels aantrekkelijke prijzen kunnen winnen.

En de actie is ambitieus. Meer dan één miljoen spaarzegels worden gedrukt om onder klanten van alle deelnemende winkeliers te verspreiden. Vanaf maandag 15 november worden de zegels uitgereikt en zijn ook de spaarkaarten verkrijgbaar. Volle kaarten kunnen worden ingeleverd bij Plus, Plaza Select en Marskramer.

Bij besteding van vijf euro wordt één zegel versterkt, ongeacht het product dat men koopt. ,,Dat betekent dus dat je meteen twintig spaarkaarten vol hebt als je bij de firma Rickelman een televisie van duizend euro koopt”, verduidelijkt Van Roosmalen. Het prijzenpakket is attractief en omvat onder meer een televisietoestel, huishoudelijke apparatuur, een minuut gratis winkelen bij Plus en waardebonnen van 50 euro, die besteed kunnen worden bij alle deelnemende winkeliers.

Wethouder Willie van de Langenberg zal kort na afloop van de actie op 24 december de winnende spaarkaarten trekken. Tijdens de actieperiode is er van alles te beleven in het winkelgebied in Selissenwal. Zo worden op zaterdag 4 december zwarte pieten verwacht en bakken leden van Scouting Boxtel oliebollen op 31 december.

GASTVRIJ
Opvallend is dat alle ondernemers meedoen en bovendien enthousiast zijn. ,,Iedereen met een eigen zaak in deze wijk beseft dat je het niet alleen kunt, maar eensgezind veel sterk staat”, zegt eigenaar Van der Horst van de gelijknamige supermarkt. Die eensgezindheid straalt het winkelcentrum uit door gebruik te maken van uniforme logo’s en vlaggen. ,,Nieuwe ondernemers verwelkomen we gastvrij en doen we meteen zo’n vlag cadeau”, zegt winkeliersvoorzitter Van Roosmalen.

De bloemist die al ruim dertig jaar werkzaam is in Selissenwal, kent de wijk op zijn duimpje en onderstreept het belang van de revitalisering. ,,De wijk was twintig jaar geleden op sterven na dood”, aldus Van Roosmalen. ,,Al in 1992 hebben we geijverd voor vernieuwing. Een project dat al in 2005 klaar had moeten zijn, is nu nog bezig. Maar de resultaten zijn verbluffend en het is prettig ondernemen hier. Ik ga nog zeker tien jaar door.”

Ook ’nieuwkomer’ Van der Horst is tevreden. Zeven jaar geleden nam hij de Plus-supermarkt en dankzij een forse uitbreiding is de winkel dit jaar opgeklommen tot dé trekker van het wijkwinkelcentrum. ,,Die uitbreiding was voor mij wel cruciaal om alle zakelijke doelen te bereiken”, erkent Van der Horst, die het pand van woninginrichter Devo bij de zaak kon trekken en onder meer een slijterij opende en veel meer producten kan aanbieden.

VERTROUWEN
Het vertrouwen dat alle ondernemers uitstralen wordt gedeeld door het publiek, zeggen de bestuursleden van de winkeliersvereniging. Niet alleen doen steeds meer wijkbewoners hun boodschappen in de Van Beekstraat en de Sint-Severusstraat, ook daarbuiten raken de winkelstraten in trek. ,,Daarnaast zie je dat mensen die vroeger wegtrokken nu weer in de wijk willen gaan wonen. Een heel goed teken”, aldus Van Roosmalen.

Ondanks de vernieuwing hebben de winkeliers nog wel wat wensen. Vooral het parkeren is hen een doorn in het oog; op drukke dagen is het bijna onmogelijk een plekje voor de auto te vinden. In overleg met de gemeente is al besloten acht extra parkeerplaatsen in de Van Beekstraat aan te leggen. Die komen in de plaats van de drie plekken die verdwijnen op de hoek Van Beekstraat-Baanderherenweg.

Maar met de komst van al die nieuwe bewoners naar de twee flatgebouwen aan de Baanderherenweg, wordt de parkeerdruk verder verhoogd. Daarom stellen de winkeliers voor om het braakliggende bouwterrein tijdelijk in te richten als parkeerplaats. ,,Maar nog beter is een permanente oplossing”, zegt voorzitter Van Roosmalen. In de Van Beekstraat en de Sint-Severusstraat kunnen nog extra parkeerplekken gerealiseerd worden, denkt hij. ,,Als je die aanwijst voor langparkeerders, komt er in de blauwe zone meer plaats voor het winkelend publiek.”
4 november 2010

Print deze pagina

Terug