OPNAMEN VOOR TELEVISIEPROGRAMMA BEAT DE MOL IN BOXTEL

Johnny en Winston op zoek naar lokaal talent

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Het presentatieduo Johnny de Mol en Winston Gerschtanowitz start hun wedstrijd bij kasteel Stapelen. (Foto's: Albert Stolwijk).

DOOR MARIËLLE WIJFFELAARS

In grote Amerikaanse auto’s mét een mooi assistente op de passagiersstoel reden presentatoren Johnny de Mol en Winston Gerschtanowitz donderdag door Boxtel en Liempde. Het tweetal maakte de hele dag opnamen voor het nieuwe televisieprogramma Beat De Mol. Er werd onder meer gefilmd bij recreatieplas De Langspier, taekwondoschool Dekker, de Boxtelse brandweerkazerne en Hoepelman Kappers om de meest getalenteerde Boxtelaren te vinden…

In het televisieprogramma Beat De Mol neemt vaste presentator Johnny de Mol het elke week op tegen een andere bekende Nederlander. Katja Schuurman, Gigi Ravelli, Hans Klok en Natasja Froger gingen Winston Gerschtanowitz voor als gastpresentator. In Beat De Mol heeft vaste presentator De Mol elke week een andere tegenstander. De twee nemen het niet rechtstreeks tegen elkaar op. In diverse plaatsen in Nederland gaan de tegenstanders op zoek naar mensen die voor hen kunnen strijden in de studio. Van te voren is alleen niet bekend wat er in de studio gaat gebeuren.

Nadat De Mol en zijn team eerder al in Oldenzaal, Sneek, Katwijk en Harderwijk op zoek gingen naar sterke, slimme en andere talentvolle inwoners, kwam de groep donderdag naar Boxtel. Zaterdag werden in de studio opnamen gemaakt waarbij de geselecteerde Boxtelaren diverse opdrachten moesten uitvoeren.

NAT PAK
De eerste opnamen worden gemaakt bij kasteel Stapelen. Daarna gaan De Mol en Gerschtanowitz in Boxtel op zoek naar kandidaten die hen in de studio de overwinning moeten gaan brengen. Rond één uur ’s middags stapt Gerschtanowitz Hoepelman Kappers aan de Van Beekstraat binnen. Twee uur eerder is de zaak gebeld met de vraag of het team welkom was. ,,Hartstikke leuk toch”, vindt kapper Jeffrey van Loon. ,,Ik had alleen geen idee wat me te wachten stond…” Gerschtanowitz komt in de kapperszaak omdat hij op zoek is naar iemand die goed is in kleuren én daarbij ook nog kennis heeft van het laatste nieuws. Van Loon geeft de presentator kleuradvies en beantwoordt daarna vragen uit de krant. ,,Hartstikke leuk om mee te mogen doen aan het programma”, zegt de kapper.

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Gerschtanowitz laat zijn haar verven door kapper Jeffrey van Loon van Hoepelman Kappers aan de Van Beekstraat.

Ondertussen zijn De Mol en zijn team op weg naar recreatieplas De Langspier. De presentator is op zoek naar een bikkel en hoopt die te vinden in Jeffrey Halewijn, vijfvoudig Nederlands kampioen freestyle met een jetski. Nadat de Boxtelse kampioen De Mol zoveel mogelijks tips heeft gegaan, gaat het tweetal het water in. Zonder moeite weet de presentator de jetski te starten en met volle snelheid dendert hij over de natuurplas. ,,Hij doet het goed”, vinden de collega’s die de presentator vanaf de kant aanmoedigen.

Een minuut later denken ze daar heel anders over: De Mol neemt de bocht iets te scherp en valt in het water. Zelf moet hij er hard om lachen. Halewijn laat ondertussen zien hoe het wél moet en maakt zelfs salto’s met zijn jetski. De presentator geeft eerlijk toe dat hij het jetskiën onderschat heeft: ,,Het ziet er veel moeilijker uit dan het is, zo’n jetski is zwaar”, zegt hij terwijl hij met een handdoek op een neer springt om weer warm te worden. ,,Jeffrey heeft laten zien dat hij er echt goed in is en ik denk dat ik met hem in mijn team een goede kans maak om Winston in de studio te verslaan.”

BRAND?
Ook Gerschtanowitz moet een bikkel vinden voor zijn team. ,,En het liefst ook nog eentje met een hoge pijngrens”, zegt de presentator. Hiervoor gaat de filmploeg naar de Boxtelse brandweer, hier worden ze opgewacht door brandweercommandant Jasper Derks. ,,Hoe snel kunnen de kandidaten hier zijn”, vraagt Gerschtanowitz. Volgens Derks moet dat binnen vier minuten lukken. ,,Ik geef zo wel een brandmelding en dan komen er vrijwilligers hierheen.”

Tijdens het wachten wil de regisseur wat leuke beelden van Gerschtanowitz en zijn assistente maken: ,,Loop eens naar de camera in een brandweerpak alsof je in een brandend gebouw bent”, luidt het verzoek. De presentator slaakt een diepe zucht: ,,Waar ben ik in terecht gekomen? En ik dacht dat dit een makkelijke dag zou worden.” Als de vier vrijwillige brandweerlieden binnenkomen, moeten ze aan een ladder gaan hangen. Gerschtanowitz en zijn assistente pakken een brandweerslang en spuiten de mannen flink nat.

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Presentator Johnny de Mol is niet bang uitgevallen en geniet van het ritje op de jetski.

Terwijl Gerschtanowitz zich uitleeft met een brandweerslang, is De Mol onderweg naar de Rosenhofstraat in Liempde. Hier gaat hij op zoek naar zangtalent. De Boxtelse zangers Gewoon Cor en Jordy strijden tegen zangeres Joia Rath. Het oorspronkelijke plan was om de zangers op grote hoogte in een luchtballon te laten zingen. Door de harde wind is dat echter niet mogelijk.

Joia gaat er uiteindelijk met de winst vandoor en wordt toegelaten tot het team van De Mol. ,,We zijn gevraagd voor dit programma via de muziekschool”, vertelt Joia. ,,Ik heb alleen geen idee wat me in de studio te wachten staat, maar we moeten vast rare opdrachten doen. Het was leuk om de opnamen mee te maken en Johnny was erg aardig. Hij vroeg meteen wat voor muziek ik maak met mijn band en of ik wat materiaal mee wil nemen naar de studio.”

AANMOEDIGEN
De Mol en Gerschtanowitz hadden een dag de tijd voor de opnamen in Boxtel, het tempo zat er dan ook flink in. Gerschtanowitz was ook nog op bezoek bij taekwondoschool Dekker. Nederlands en Europees kampioen Atmane Qoubbane werd geselecteerd om het team te versterken. Ook werden opnamen gemaakt bij Alex Brusselers, autosloopbedrijf Lievenoogen en bij cafetaria Plaza Select ging het team op zoek naar de grootste slurper van Boxtel.

De geselecteerde kandidaten gingen zaterdag met bussen naar de studio. ,,We hopen dat zoveel mogelijk inwoners van Boxtel en Liempde hun talenten komen aanmoedigen”, zegt productieleider Huub van Ballegooy. ,,Het is wat kort dag allemaal, maar de opnamen zijn door omstandigheden een paar keer uitgesteld.” Of de deelnemers uit Boxtel en Liempde tijdens de studio-opdrachten veel hebben aan hun talenten, is maar de vraag. ,,De opdrachten zijn erg afwisselend en variëren van zingen in een bak met ijswater tot paintballen. Ook moeten sommige kandidaten vragen beantwoorden, het is gewoon een gezellig spel om naar te kijken”, stelt Van Ballegooy.

De uitzending met de Boxtelse deelnemers wordt dinsdag 9 november om 20.30 uur uitgezonden op Veronica.

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Winston Gerschtanowitz en zijn assistente Nada bekijken de nep brandmelding die commandant Jasper Derks net heeft verstuurd.
4 november 2010

Print deze pagina

Terug