DERDE LUSTRUM CRAGT CREATIEVE COMMUNICATIE

’Afwisseling maakt werk zo boeiend’

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Directeur Frank Maas van Cragt Creatieve Communicatie ziet de toekomst van zijn bedrijf zonnig tegemoet. (Foto: Albert Stolwijk).

DOOR STEFAN LATIJNHOUWERS

Nu staat hij aan het hoofd van een florerend creatief communicatiebedrijf met zestien medewerkers, maar vijftien jaar geleden begon Boxtelaar Frank Maas (40) als grafisch vormgever in zijn eentje. Een van zijn belangrijkste opdrachtgevers was Thema Communicatie van plaatsgenoot Theodoor van Leeuwen, een bedrijf dat Maas in 2005 overnam. Cragt Creatieve Communicatie bouwde door de jaren heen een brede klantenkring op in Brabant en ook daarbuiten.

Het feit dat Thema Communicatie werd overgenomen, was geen verrassing. Beide bedrijven opereerden vanuit hetzelfde fraaie pand aan de Clarissenstraat in Boxtel en werkten jarenlang intensief samen. ,,De overname was een logisch gevolg, negen van de tien projecten werden door ons gezamenlijk ingevuld”, aldus Maas, een geboren en getogen Boxtelaar.

,,We hebben door de jaren heen onder de namen Frank Maas Visuele Communicatie, FM Ontwerpers en nu Cragt Creatieve Communicatie een mooi bedrijf opgebouwd. Het is niet mijn ambitie om nog heel veel groter te worden, we beschikken over een fijn team dat uitstekend op elkaar is ingespeeld. Ik vind het belangrijk dat onze werknemers fan zijn van het bedrijf en zich met veel plezier voor Cragt inzetten, terwijl het ook mijn streven is dat onze klanten supporter worden van ons bureau.”

PROVINCIE
De opdrachtgevers van Cragt zijn in vijftien jaar tijd uitgegroeid tot een indrukwekkende lijst van klanten uit het bedrijfsleven, organisaties op het terrein van zorg en welzijn en de overheid. Maas: ,,We mogen onder meer de provincie Noord-Brabant, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), de Koraal Groep, de gemeente Boxtel en woonstichting Sint-Joseph tot onze klanten rekenen.”

Hij vervolgt: ,,Ook houden we ons bezig met de organisatie van evenementen, zoals onlangs bij het Real Food Festival Beter Eten 2010 in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Daar hield Stichting Streekfestival Het Groene Woud in een eigen proeflokaal tal van activiteiten. Voor Sint-Joseph hebben we onder meer de nieuwe huisstijl verzorgd, terwijl we voor een groot aantal Centra voor Jeugd en Gezin, waaronder Boxtel, de communicatiecampagne ontwikkeld hebben.”

Behalve het ontwikkelen van promotiecampagnes en huisstijlen en het organiseren van evenementen vervaardigt Cragt verschillende communicatieproducten als folders, brochures en jaarverslagen. Maas: ,,Wij willen sterke merken met een eigen verhaal ontwikkelen, een onderscheidende visie en een herkenbaar concept. Het gaat daarbij om merken en organisaties die duidelijk en met trots laten zien wie ze zijn en waar ze voor staan.”

LAARZEN
Maas geniet met volle teugen van zijn werkzaamheden als directeur van Cragt. ,,Het mooiste vind ik de afwisseling. Het ene moment woon je een vergadering bij in het provinciehuis, vervolgens loop je met je laarzen door Het Groene Woud en een dag later heb je een afspraak in het kantoor van een installatiebedrijf. Ook vind ik het een voorrecht om bij zoveel bedrijven en organisaties in de keuken te mogen kijken en met beleidsbepalers over communicatiestrategieën van gedachten te wisselen.”

Maas is blij dat hij zowel non-profitorganisaties als commerciële bedrijven tot zijn klanten kan rekenen. ,,De zogeheten klantentrouw van onze opdrachtgevers is heel groot. Cragt is in die vijftien jaar heel geleidelijk gegroeid, ook wat het aantal werknemers betreft. Binnen het bedrijf is er bovendien weinig verloop en de werksfeer is uitstekend, wat de prestaties ten goede komt.”

Het vijftienjarig bestaan werd deze week op originele wijze gevierd. ,,We hebben samen met onze klanten genoten van een feestelijk programma op landgoed Velder in Liempde, waar het circustheaterfestival Circo Circolo wordt gehouden”, aldus Maas. ,,In totaal waren we met een groep van zeventig mensen. Onder de noemer Cragt-circus hebben we daar eerst in circusstijl een verhaal gehouden over hoe het bedrijf zich de afgelopen vijftien jaar ontwikkeld heeft, waarna we een voorstelling hebben bijgewoond. Een mooie manier om het derde lustrum luister bij te zetten.”

Cragt Creatieve Communicatie is gevestigd op het adres Clarissenstraat 20 in Boxtel. Meer informatie: telefoon (0411) 67 42 47 of info@cragt.nl.
28 oktober 2010

Print deze pagina

Terug