PLATANEN OP MARKT NIET ’HEILIG’

Boxtel toegeeflijker voor komst C&A

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Het verplaatsen of vervangen van de platanen op de Markt lijkt niet langer onbespreekbaar voor het gemeentebestuur. De komst van een C&A naar Boxtel komt daarmee een stap dichterbij. (Foto's: Albert Stolwijk).

DOOR HENK VAN WEERT

Al jaren wil modeketen C&A een vestiging openen aan de Markt in Boxtel. Het gemeentebestuur ziet de winkelformule graag komen, maar liet enkele jaren geleden weten niet van zins te zijn om daarvoor platanen te rooien zoals C&A graag wil. Inmiddels lijkt burgemeester Frank van Beers wat toegeeflijker.

Vorige week schoven vertegenwoordigers van C&A met burgemeester Van Beers aan tafel. Ook Frenk den Ouden van de gelijknamige woninginrichtingszaak aan de Markt was erbij. De modeketen heeft diens pand op het oog als locatie om zich te vestigen. Maar dan moet de winkelpui niet worden onttrokken door de dakplatanen.

De voorbije jaren heeft regelmatig overleg plaatsgevonden met C&A, meldt de burgemeester: ,,Er zijn zelfs al bouwtekeningen bij de welstandscommissie geweest om het pand van Den Ouden te verbouwen. We hebben toegezegd daaraan mee te willen werken.” Ook heeft Van Beers destijds met vertegenwoordigers van de modezaak gesproken over de plannen van het gemeentebestuur om een parkeergarage te bouwen.

,,De laatste tijd was het stil, waarschijnlijk door de economische crisis. Maar Frenk den Ouden meldde me onlangs dat er weer schot in de zaak kwam en dat was aanleiding om nogmaals met drie partijen aan tafel te schuiven”, zo meldt burgemeester Van Beers. Hij reageert naar aanleiding van vragen van de grootste coalitie, Balans. Namens die partij dringt raadslid Jan Vervoorn er op aan om meer coulant om te springen met de wensen van C&A. Ook herhaalt hij in zijn brief de wens om het centrum van Boxtel klantvriendelijker te maken door het afschaffen van betaald parkeren.

HERINRICHTING
Het college van B. en W. hoopt komende week het kledingwarenhuis antwoord te kunnen geven, aldus de burgemeester als portefeuillehouder Economische Zaken. ,,Er is natuurlijk wel wat veranderd de laatste jaren. Zo zijn er plannen om de Markt opnieuw in te richten en daarbij is het niet uitgesloten dat de bomen zullen worden vervangen. Alle architecten met ideeën voor een nieuwe indeling van de Markt vinden dat de huidige bomen de fraaie gevels te veel aan het zicht onttrekken. Het verzoek van C&A lijkt dus gerechtvaardigd. En ik kan me voorstellen dat ook andere ondernemers aan de Markt wat meer zichtbaar willen zijn.”

Burgemeester Van Beers is het met raadslid Vervoorn eens dat de komst van C&A een oppepper betekent voor het centrum van Boxtel. ,,Zo’n winkel trekt niet alleen meer publiek, maar is ook aanlokkelijk voor andere winkelketens. Bijvoorbeeld om zich in De Croon te vestigen.”

Eerder was ook de inrichting van de weekmarkt nog bezwaarlijk voor C&A. Dat struikelblok is echter weggenomen toen enkele jaren geleden is gekozen voor een andere opstelling van de marktkramen. ,,Daarbij is rekening gehouden met de wens van C&A en een pad gecreëerd naar het pand van Den Ouden”, aldus de burgemeester.

Woninginrichtingszaak Den Ouden zal ook na de eventuele komst van C&A in het centrum gevestigd blijven. Door achter het pand een aanbouw te realiseren moet daarvoor ruimte worden geschapen.

© 2010- Brabants Centrum
28 oktober 2010

Print deze pagina

Terug