CIRCO CIRCOLO LOKT AL 13.000 BEZOEKERS NAAR VELDER

Adembenemende bamboeacrobatiek

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Bamboo Circus oogstte woensdag 27 oktober met de Nederlandse première van de sprookjesachtige en poëtische voorstelling Lang Toi (Mijn dorp) een staande ovatie op Circo Circolo. (Foto's: Peter de Koning).

DOOR PETER DE KONING

Circustheaterfestival Circo Circolo is halverwege en lokte tot nu toe al ongeveer net zoveel publiek als de 13.000 mensen twee jaar geleden in tien dagen tijd de kassa op landgoed Velder passeerden. Woensdag 27 oktober beloonden de toeschouwen Bamboo Circus met een staande ovatie. En dik verdiend. De voorstelling die de Vietnamese artiesten op de houten Velderse planken brachten, was in één woord adembenemend.

Een Vietnamees dorp ontwaakt. Een haan kraait. Jongens en meisjes spelen en als de zon verder opkomt vetrekken hun ouders naar de rijstvelden. De voorstelling Lang Toi (Mijn dorp) van Bamboo Circus schetst het leven tijdens zo maar een dag in Vietnam. Met eenvoudige en natuurlijke middelen creëren de veertien acteurs en vijf muzikanten een sprookjesachtige en poëtische wereld.

ORIGINEEL
Goed beschouwd is er niets nieuws onder de Vietnamese zon. De techniek van de getoonde acrobatiek en jongleerkunst is niet revolutionair. Maar dat hoeft ook niet, omdat de manier waarop die technieken gepresenteerd worden, adembenemend mooi en origineel is. Jongleren en ondertussen een percussiedeuntje doen. Een meisje aan een elastiek dat volledig onverwacht richting de volle tribunes schiet. Een wandelend paar op bamboetoppen. Een slangenmens dat de grenzen van het menselijk skelet lijkt te passeren. Een bewonderend ’ooooh ...’ gleed gisteravond regelmatig over de tribunes.

Bamboo Circus is tot en met zondag nog dagelijks te bewonderen, samen met heel veel andere boeiende activiteiten op Circo Circolo. Uitgebreide impressies van het druk bezochte circustheaterfestival op het Liempdse landgoed Velder in de papieren editie van Brabants Centrum.

© 2010- Brabants Centrum
28 oktober 2010

Print deze pagina

Terug