JUMELAGE KRIJGT STEEDS MEER VORM

Burgemeester Wittlich eregast op
Circo Circolo

DOOR MARC CLEUTJENS

Als circustheaterfestival Circo Circolo donderdagavond 21 oktober officieel wordt geopend, gebeurt dat in aanwezigheid van veel hoogwaardigheidsbekleders. Onder hen gastheer Frank van Beers, die als burgemeester van Boxtel veel bezoekers zal welkom heten, en zijn ambtsgenoot Joachim Rodenkirch van jumelagegemeente Wittlich.

Rodenkirch komt op uitnodiging van burgemeester Van Beers met zijn gezin naar Boxtel om de opening van Circo Circolo bij te wonen. De burgemeester van Wittlich arriveerde woensdag 20 oktober en kreeg vandaag een informatief en ontspannend programma voorgeschoteld. Vanochtend bezocht Rodenkirch met zijn gezin oertijdmuseum De Groene Poort en maakte hij kennis met de functie van het museum als bezoekerscentrum voor Het Groene Woud.

Boxtel wil de vriendschapsband met Wittlich verdiepen, onder meer door samen te werken op het gebied van toerisme en recreatie. Vorige maand werd tijdens een werkbezoek aan Wittlich informatie ingewonnen over de werkwijze van de toeristische sector in de regioís Eifel en Moezel. Het samenwerkingsverband Eifelmosel Touristik zou navolging kunnen krijgen in Het Groene Woud.

Alvorens de burgemeesters zich vanmiddag naar landgoed Velder begaven, werd een werkbezoek gebracht aan bedrijventerrein Ladonk. Burgemeester Van Beers liet zijn ambtsgenoot zien hoe het bedrijventerrein van Boxtel eruit ziet. Net als Boxtel heeft Wittlich veel industriŽle arbeidsplaatsen en vervult het een regiofunctie. In de jumelagegemeente zijn enkele grote bedrijven gevestigd, zoals Dunlop en Dr. Oetker, waar meer dan duizend mensen werken.
21 oktober 2010

Print deze pagina

Terug