SAMENWERKING TIJDELIJK OPGESCHORT

Werkgevers botsen met gemeente Boxtel

DOOR HENK VAN WEERT

In felle bewoordingen hebben werkgevers op Ladonk deze week kritiek geleverd op de werkwijze van het Boxtelse gemeentebestuur. Met name de manier waarop de proefboring naar aardgas op bedrijventerrein Vorst bekend is gemaakt, schoot bij de WeB in het verkeerde keelgat. Door vaker te overleggen én een procesmanager aan te stellen, hoopt het college van B. en W. achterdochtgevoelens in de toekomst te voorkomen.

In de ledenvergadering van de Werkgeversvereniging Boxtel (WeB) is vorige week de onvrede over de gang van zaken op de bedrijventerreinen Ladonk en Vorst aan het gemeentebestuur kenbaar gemaakt. Burgemeester Frank van Beers, aanwezig om uitleg te geven over de proefboring naar aardgas, kreeg te horen dat de werkgevers het samenwerkingsverband met de gemeente opschorten.

In dit zogeheten parkmanagement werken beide partijen samen aan de herstructurering van Ladonk en de inrichting van Vorst. Dat zonder overleg met de ondernemers is besloten gasboringen toe te staan, stuit de WeB tegen de borst. Temeer omdat WeB-voorzitter Siep Schukken als vertrouwenspersoon is aangesteld bij de uitgifte van bedrijfskavels. Het gevoel opzettelijk buitenspel te zijn gezet, leidde tot veel ongenoegen.

SPOEDBERAAD
Tijdens een spoedberaad hebben burgemeester Frank van Beers en wethouder Wim van der Zanden, die namens de gemeente in het parkmanagement zitten, de frustratie bij het WeB-bestuur gisterochtend proberen weg te nemen. Dat is nog niet op voorhand gelukt. Schukken, die samen met vicevoorzitter Hans van Dooremalen in de burgemeesterskamer aan tafel schoof, kreeg te horen dat hij niet bewust buitenspel is gezet en dat de veelheid aan plannen voor Ladonk vertroebelend werkt voor een duidelijk totaalbeeld.

Door vaker met de werkgeversvoorzitter te overleggen, een visie op te stellen en een procesmanager te benoemen, hoopt het gemeentebestuur de werkwijze te verbeteren. De brief waarin de WeB de samenwerking tot begin volgend jaar opschort, is daarmee echter nog niet van tafel.

De kritiek van het WeB-bestuur staat niet op zich. Als voorzitter van de Ondernemers Vereniging Liempde is Michaél Michiels uit het citymanagement gestapt omdat hij zich ergert aan de stroperige wijze waarop in het gemeentehuis wordt gewerkt. In de papieren editie van deze krant uitgebreid aandacht voor de kritiek vanuit ondernemerskringen op het functioneren van de gemeente Boxtel.
21 oktober 2010

Print deze pagina

Terug