Mat begrotingsdebat in Boxtel
De algemene beschouwingen waarmee de negen Boxtelse raadsfracties dinsdag op- en aanmerkingen plaatsten bij de gemeentebegroting voor 2010 leverden geen politiek vuurwerk op. Het debat kenmerkte zich door matheid.
donderdag 21 oktober, 14.00 uur

Delegatie Wittlich bezoekt oertijdmuseum
Burgemeester Joachim Rodenkirch van de Duitse jumelagegemeente Wittlich bezocht oertijdmuseum De Groene Poort al eens bij een eerder bezoek aan Boxtel. Donderdag 21 oktober waren ook zijn vrouw Theresia en de kinderen Anna (10) en Max (6) samen met loco-burgemeester Albert Klein en zijn echtgenote Elisabeth getuige van de rijke collectie waar jaarlijks 40.000 bezoekers op afkomen.
donderdag 21 oktober, 14.15 uur

Hobbendonken maakt mooiste circustent

Ongeveer 850 leerlingen van diverse basisscholen uit de regio bezochten vanochtend het circustheaterfestival Circo Circolo. De kinderen genoten van een voorstelling van het Franse gezelschap Company Galapiat. Voor groep 6 en 7 van De Hobbendonken was de voorstelling extra speciaal: zij maakten de mooiste miniatuur circustent en kregen materialen om hun circuskwaliteiten te oefenen. Morgen gaan nog eens 900 leerlingen naar landgoed Velder voor een voorproefje op Circo Circolo.

donderdag 21 oktober, 14.30 uur

150 kV-station verrijst bij
spoortunnel Oirschotseweg
Als het datacenter van Rabobank Nederland straks op volle sterkte het betalingsverkeer verwerkt op bedrijventerrein Vorst, is de huidige stroomvoorziening in Boxtel onvoldoende. Op een boerenakker nabij de spoortunnel in de Oirschotseweg wordt daarom een zogeheten 150 kV-station gebouwd.
woensdag 20 oktober, 17.15 uur

Stormloop op kaartjes Circo Circolo
De lezers van Brabants Centrum hebben de voorbije dagen massaal gereageerd op de verloting van tweehonderd kaartjes voor circustheaterfestival Circo Circolo.
maandag 18 oktober, 12.00 uur

DesdeKunst: verrukkelijk!
Ruim vijfhonderd dolenthousiaste bezoekers zijn donderdagavond in Podium Boxtel getuige geweest van een muzikaal eerbetoon aan volksmuziekgroep De Ploegadoers. De theaterzaal aan de Burgakker was tweemaal tot de laatste zitplaats uitverkocht voor een indrukwekkend muziekprogramma, waarin het rijke oeuvre van De Ploegadoers werd opgepoetst door de muzikanten van DesdeKunst.
vrijdag 15 oktober, 11.00 uur

Autobrand aan Huisvennen

In de nacht van donderdag op vrijdag woedde een autobrand op de parkeerplaats van de Kampina aan de Huisvennen in Boxtel. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al metershoog uit de auto, die waarschijnlijk gestolen is. Opmerkelijk was dat er niemand bij het voertuig aanwezig was. De auto was enkele honderden meters het zandpad ingereden tot kort voor een slagboom en daar achtergelaten en waarschijnlijk doelbewust in brand gestoken. De politie onderzoekt hoe de auto daar terecht kwam en of hij inderdaad gestolen is. De brandweer had het vuur snel geblust maar de auto is toch helemaal verloren gegaan in de vlammenzee.

vrijdag 15 oktober, 10.00 uur
21 oktober 2010

Print deze pagina

Terug