NOG DIT JAAR AANPASSING RIJBAAN IN SELISSENWAL

Baanderherenweg krijgt fietsstrook

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Op de rijbaan van de Baanderherenweg wordt een fietsstrook aangebracht. De kolken in de goot worden vervangen. (Foto: Albert Stolwijk).

DOOR HENK VAN WEERT

Sinds twee jaar geleden schuine parkeervakken in de middenberm van de Baanderherenweg zijn aangelegd, ervaren vooral fietsers de verkeerssituatie als onveilig. Dat komt vooral doordat veel geparkeerd staande auto’s ver achteruit steken. Door de goten bij de rijbaan te voegen, moet het veiliger worden. De regenkolken worden in de stoeprand geďntegreerd.

De huidige regenkolken in de goot liggen laag ten opzichte van de bestrating. Hier fietsen is daarom geen optie. Door de putdeksels in de stoeprand te plaatsen moet dat veranderen. Door ook nog een fietsstrook aan te brengen, hoopt wethouder Willie van de Langenberg tweewielers een veiliger gevoel te geven. ,,De rijbaan blijft net als nu vier meter breed, maar door ook de goten te benutten ontstaat effectief een halve meter meer ruimte voor fietsers”, verduidelijkt hij.

De maatregelen moeten nog dit jaar uitgevoerd worden. ,,Want begin volgend jaar starten we met de reconstructie van een deel van de Bosscheweg en zullen de Baandervrouwenlaan en Baanderherenweg ongetwijfeld als omleidingsroute gebruikt gaan worden. Zoals we het nu voor ogen hebben, heeft dat niet onze voorkeur, maar we houden er rekening mee dat mensen die hier bekend zijn wel voor deze route zullen kiezen.”

RUIMER ZICHT
Ook voor autoverkeer dat vanuit de Van Beekstraat linksaf de Baanderherenweg oprijdt wordt de situatie verbeterd, meldt Van de Langenberg. ,,Nu zien automobilisten bijna niet of er verkeer van rechts (van de Baandervrouwenlaan – red.) aan komt. Door de eerste drie parkeerplaatsen in de middenberm op te offeren ontstaat een ruimer gezichtsveld. Ter compensatie worden aan de Van Beekstraat acht extra parkeervakken aangelegd ter hoogte van de Reginahof.”
21 oktober 2010

Print deze pagina

Terug