BASISSCHOOL NA RENOVATIE ZINGEND HEROPEND

Vorsenpoel klaar voor de toekomst

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Onder aanvoering van oud-leerkracht Frits van Oers zingen de leerlingen het Vorsenpoellied tijdens de officiële heropening van hun gerenoveerde schoolgebouw. (Foto: Albert Stolwijk).

DOOR MARGO BARTELDS

Aan het eind van een feestelijke ochtend hebben leerlingen en docenten woensdag 13 oktober zingend de verbouwing van basisschool De Vorsenpoel afgesloten en het gebouw aan de Hendrik Verheeslaan officieel heropend.

Vier elementen van de verbouwing: timmeren, metselen, rijden in een wagentje en zagen, werden onder leiding van oud-docent Frits van Oers uitgebeeld en bezongen. Daarna werden doeken in de schoolkleuren van een lint getrokken, waarna de open deur zichtbaar was. Vooraf hadden de leerlingen allerlei spelletjes gedaan die te maken hadden met bouwen. Zo werd geschilderd en gemetseld. De leerlingen genoten van de feestelijke dag.

Nina Kuipers en Britney Kersten, leerlingen van groep 7b stonden even voor de opening nog volop te dansen. Beiden gaven aan dat het gezellig was, toonden zich ook blij dat de verbouwing achter de rug is. ,,We hebben best wel wat overlast gehad tijdens de verbouwing, maar nu hebben we een heel mooi klaslokaal”, vertelde Nina. Britney heeft tijdelijk op de Angelaschool gezeten, maar heeft het nu op De Vorsenpoel weer erg naar haar zin. Tijdens de opening dansten en zongen ze uit volle borst mee.

KRUIM
Onderwijswethouder Anton van Aert uitte zijn waardering voor de wijze waarop architect en aannemer, maar ook het schoolteam erin geslaagd zijn om tijdens de verbouwing de lessen gewoon door te laten gaan. ,,Dat zal best wat kruim gekost hebben, want het was een ingrijpende operatie”, aldus Van Aert. ,,De school is nu weer toekomstbestendig, met onder andere aandacht voor individueel onderwijs waar nodig.”

De leerlingen werden na de openingshandeling getrakteerd op iets lekkers. Aansluitend leidde een trotse schooldirecteur Vincent Bosma de genodigden rond om de veranderingen in het schoolgebouw te bekijken.
14 oktober 2010

Print deze pagina

Terug