Proefboring naar aardgas op Vorst
Brabant Resources, een dochterbedrijf van de Britse firma Cuadrilla, gaat begin 2011 op bedrijventerrein Vorst proefboringen doen naar aardgas. Het bedrijf verwacht de fossiele brandstof aan te treffen in leisteenlagen op ruim vier kilometer diepte. Van een gasbel zoals die in de jaren zestig in Groningen en Drenthe werden aangetroffen, zou geen sprake zijn. Omwonenden worden vandaag via een nieuwsbrief door het gemeentebestuur van Boxtel geïnformeerd. In de raadzaal van het gemeentehuis aan de Dr. Van Helvoortstraat wordt voor belanghebbenden woensdag 20 oktober vanaf 19.00 uur een informatieavond gehouden.
dinsdag 12 oktober, 07.30 uur

Boxtelaar in hoger beroep tegen celstraf
De 43-jarige man die in 2007 zijn 29-jarige vrouw de keel zou hebben doorgesneden in een flat aan de Harperhof in Boxtel is in hoger beroep gegaan tegen een celstraf van negen jaar en tbs met dwangverpleging. Deze straf werd in 2008 uitgesproken door de rechtbank in ’s-Hertogenbosch, die bewezen achtte dat de Boxtelaar zijn echtgenote om het leven heeft gebracht. De advocaten van de Boxtelaar vroegen gisteren om vrijspraak voor hun cliënt, die van mening is dat bij de behandeling van zijn zaak te weinig aandacht is geweest voor andere sporen. De uitspraak volgt op 20 oktober.
donderdag 7 oktober, 10.00 uur

Hennepkwekerij ontmanteld in Esch
In een woning aan de Leunisdijk in Esch is woensdag 6 oktober een hennepkwekerij ontmanteld. Een politiewoordvoerder liet weten dat er vooralsnog geen aanhoudingen verricht zijn, maar dat de politie op zoek is naar een verdachte. De hennepkwekerij bestond in totaal uit driehonderd planten die in twee kamers op de eerste verdieping waren ondergebracht. ,,De hennepkwekerij is direct ontmanteld’, aldus de woordvoerder.
donderdag 7 oktober, 10.00 uur

Sproeikop in vijver Heerewaerde gestolen
Onbekenden hebben in de nacht van dinsdag 5 op woensdag 6 oktober de sproeikop van de nieuwe vijver van De Heerewaerde gestolen. De vijver is een van de blikvangers in het vernieuwde hart van de wijk Selissenwal. Volgens een woordvoerder van de gemeente was het de dieven waarschijnlijk te doen om het koper dat in de sproeikop is verwerkt. De schade is onbekend.
woensdag 6 oktober, 10.00 uur

Herfstfestijn breekt alle records
Het Herfstfestijn 2010 gaat de boeken in als een van de drukst bezochte openbare evenementen in de Boxtelse geschiedenis. Vele duizenden inwoners zag zondagmiddag in het zonovergoten centrum, waar de meeste winkels open waren, de historische optocht voorbij trekken.
Maandag 4 oktober, 09.45 uur

Hulpdiensten rukken uit
voor ’zelfmoordpoging’
Politie, brandweer en ambulance zijn vanochtend met groot materieel uitgerukt voor een vermeende zelfmoordpoging in een garagebox aan het Dr. Mollerplein in Boxtel-Oost. Een oplettende getuige hoorde dat er een auto met draaiende motor stond terwijl alle deuren waren afgesloten. De brandweer opende de garagedeur maar trof niemand aan. Na contact met de eigenaar bleek dat hij het voertuig liet draaien om de accu op de laden. In de garage trof de politie ook een gestolen fiets aan. De 63-jarige huurder van de garage is aangehouden.
Vrijdag 1 oktober, 15.45 uur

Boxtel krijgt ’Bloedwonder’ van Jan Kruijsen terug
Een meer dan manshoog schilderij van het Heilig Bloedwonder stond de afgelopen maanden verpakt in landbouwplastic onder het afdakje van een schuur. Het kunstwerk van de Liempdse kunstschilder Jan Kruijsen (1874-1938) is door eigenaar Ben van der Ven van het inmiddels gesloten museum Gaudete teruggeschonken aan de gemeente Boxtel. Vanochtend is het in afwachting van een definitieve bestemming overgebracht naar oertijdmuseum De Groene Poort.

Vrijdag 1 oktober, 12.00 uur

Pipowagen fraai ingericht
Het interieur van de pipowagen waarmee de Boxtelse circustheaterschool een gooi doet naar de hoofdprijs in de Brabantse dorpenderby, is vanochtend compleet ingericht door Frenk den Ouden. Lieke van der Weide schonk een zelfgemaakt mozaïek met het logo. Dat alles gebeurde voor de camera van Omroep Brabant en op de stoep voor café Becoloth. Kastelein Willem Voets schonk een speciaal gebrouwen circusbier: Mamaloetje.
Vrijdag 1 oktober, 12.00 uur

Coop Liempde opent deuren
Supermarkt Coop Schellekens in Liempde heeft vrijdagochtend 1 oktober om klokslag negen uur de deuren geopend aan de Nieuwstraat. Ondernemersechtpaar Sjef en Jolanda Schellekens trakteerden de eerste honderd klanten op een lotnummer, waarmee men kans maakt op een nieuwe fiets of een boodschappenpakket.

Vrijdag 1 oktober, 11.00 uur
7 oktober 2010

Print deze pagina

Terug