BOXTEL BLIJ MET PLAN STEVEN VAN GROENINGEN

Banieren voor cultuurhistorische as

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Steven van Groeningen (links) presenteert met burgemeester Frank van Beers en voorzitter Wim Ketelaars van Boxtel Vooruit een plan om de cultuurhistorische as aan te kleden met banieren. (Foto: Marc Cleutjens).

DOOR MARC CLEUTJENS

De cultuurhistorische as tussen de Sint-Petruskerk en kasteel Stapelen wordt niet alleen verrijkt met zes gedenkstenen. Tijdens de kerstdagen verschijnen in het straatbeeld grote banieren, die afbeeldingen van historische monumenten langs de as laten zien. Een schets van de banieren werd tijdens het Herfstfestijn officieel gepresenteerd.

Het idee voor de historische banieren komt van de betrokken Boxtelse ondernemer Steven van Groeningen, die van het gemeentebestuur ruimte krijgt de plannen verder uit te werken. ,,Mijn idee bestaat uit het plaatsen van zeven keer drie vlaggenmasten waaraan historische banieren gaan wapperen”, vertelt Van Groeningen. ,,Het liefst zou ik zien dat ze ook langs de economische as komen te hangen, maar in eerste instantie wordt gekozen voor de cultuurhistorische as.”

Burgemeester Frank van Beers ontving zondag 3 oktober op de Markt een ingelijste schets van de banieren, die waren ingetekend in de Oude Kerkstraat. Van Beers reageerde enthousiast en droeg wethouder Anton van Aert op het project vlot op de rails te zetten. De wethouder die centrumzaken in zijn portefeuille heeft, moet vaart maken; de banieren moeten tijdens de kerstdagen gaan wapperen in hartje Boxtel. ,,We gaan ervoor!”, beloofde Van Aert enthousiast.

De vlaggen die in hartje Boxtel gaan wapperen, kunnen als het aan Van Groeningen ligt, ook andere thema’s laten zien. ,,Je zou de banieren afhankelijk van een evenement een ander thema kunnen geven. De vlaggenmasten zijn overigens demontabel en worden verwijderd zodra een evenement achter de rug is.”
7 oktober 2010

Print deze pagina

Terug