KANTINE DEN OOSTHOEK UITGEBREID MET OVERKAPPING

Boxtel voltooit ruim voetbalterras

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Terwijl de jongste voetbaljeugd van RKSV Boxtel gistermiddag onder een stralend najaarszonnetje aan het trainen was, werd naarstig gewerkt aan de overkapping die over de hele breedte van kantine Den Oosthoek wordt opgetrokken. (Foto: Albert Stolwijk).

DOOR HENK VAN WEERT

In sportpark Munsel is deze week een ruime overkapping opgetrokken bij de kantine van RKSV Boxtel. Op het tot Harrie van der Meijdenplein omgedoopte voetbalterras kunnen ouders van jeugdspelers op woensdagmiddag voortaan droog de verrichtingen van hun kroost gadeslaan. Maar ook rokers zullen er veelvuldig gebruik van maken, zo is de verwachting.

In de zomervakantie is een fraai voetbalterras aangelegd voor kantine Den Oosthoek. In totaal is bijna 700 vierkante meter opnieuw bestraat, vertelt Van der Meijden, die in 2009 na zestien jaar terugtrad als voorzitter. Bij die gelegenheid werd zijn naam aan het voetbalterras verbonden. ,,Het hoofdterras voor de kantine omvat 240 vierkante meter. Een deel daarvan is nu overkapt. Aan de voorgevel van de kantine is nu een luifel met een diepte van vierenhalve meter gerealiseerd door twee leden van onze club die bedrijfsmatig dergelijke constructies installeren: René Rabou en Erik van Weert. Beiden zijn erg actief voor onze vereniging, René als coördinator in de voetbalschool, Erik in de technische staf van de selectie.”

SPONSORDAG
Tijdens de trainingen van de jongste jeugd op woensdagmiddag is de overkapping een aanwinst. Omdat de kantine op die momenten niet geopend is, kunnen ouders voortaan toch schuilen als het weer tegenvalt. Maar ook rokers zullen volgens Van der Meijden veelvuldig onder de luifel staan. ,,In de winter kunnen ze terecht in de speciale rokersruimte die we in de kantine hebben gerealiseerd, maar in de zomer staan ze natuurlijk liever buiten. Ook als de zon niet schijnt, kunnen ze nu droog een sigaretje opsteken.”

Het nieuwe voetbalterras wordt zondag 17 oktober officieel in gebruik genomen tijdens de sponsordag die RKSV Boxtel dan organiseert op haar complex.
23 september 2010

Print deze pagina

Terug