HILARISCHE OPENING BIJ PROEVERIJ ’T GOEI LEVEN

Olifant Buba luncht op de Markt

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Olifant Buba loopt met haar begeleiders Lutz Freiwald en Natascha Freiwald van Freiwalds Menagerie Circus door het centrum van Boxtel. (Foto: Albert Stolwijk).

DOOR STEFAN LATIJNHOUWERS

De eerste voorstelling van Freiwalds Menagerie Circus op het Breukelsplein staat pas vanavond, donderdag 23 september, om 19.00 uur op de rol, maar vrouwtjesolifant Buba stal gistermiddag al de harten van talloze Boxtelaren. Op haar gemak liep zij vergezeld door olifantentrainer Lutz Freiwald en organisator Natascha Freiwald door het Boxtelse centrum richting de Markt. Daar opende Buba proeverij ’t Goei Leven.

Met de ludieke promotiestunt maakten zowel de nieuwe proeverij als het circus op een originele en ludieke manier reclame. De wandeling van Buba vanaf het circusterrein op het Breukelsplein richting de Breukelsestraat, Stationsstraat, Rechterstraat, Kruisstraat naar het eindpunt op de Markt trok veel bekijks.

Automobilisten keken verbaasd op toen het imposante dier opeens de straat overstak, winkelpersoneel snelde naar buiten om een glimp op te vangen van Buba, vele kinderen volgden luid schreeuwend het spoor van de olifant en het winkelend publiek in het centrum maakte vlug wat foto’s met mobiele telefoontjes. ,,Anders geloven ze me thuis niet”, liet een man lachend weten.

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Kinderen voeren olifant Buba fruit en wortels bij de nieuwe proeverij ’t Goei Leven op de Boxtelse Markt. (Foto: Albert Stolwijk).

FRUIT
Buba, een dame van 33 jaar met een lengte van 2,65 meter en een gewicht van 3.500 kilo, liep met ferme passen door het winkelhart van Boxtel. In no time was het dier met zijn begeleiders en volgers op de Markt waar een kleine menigte zich al had verzameld bij proeverij ’t Goei Leven. Astrid Jurriëns en Monique Verheijden van de nieuwe uitspanning deelden samen met Natascha Freiwald fruit uit aan de kinderen waarmee ze Buba konden voeren.

Achteloos transporteerde de kolossale dame tientallen appels en bananen met haar slurf richting haar bek. Tussen de bedrijven door maakte Natascha Freiwald melding van de circusvoorstellingen van Freiwalds Menagerie Circus van donderdag 23 september tot en met zondag 26 september. ,,We hebben Nederlandse, Duitse en Franse artiesten, clownerie en vooral heel veel dieren. Olifant Buba is onze ster, zij speelt een van de hoofdrollen in onze circusvoorstellingen.”

Toen Buba klaar was met het verorberen van zijn lunch, begon hij de blaadjes van de bomen op de Markt op te peuzelen, maar daarna was het tijd om terug te keren naar het circusterrein. Ook op de weg terug zorgde Buba voor veel enthousiasme bij de omstanders in de centrumstraten. ,,Hij stinkt wel een beetje”, lieten een paar kinderen weten. ,,Maar het is wel een prachtig beest.”

Meer informatie over Freiwalds Menagerie Circus staat op internet: www.menagerie-circus.nl. Reserveren kan telefonisch via nummer 06- 42 02 96 59. Entreeprijzen variëren van 12 tot 20 euro voor volwassenen, kinderen tot en met 12 jaar betalen 10 tot 18 euro. De voorstellingen in Boxtel vinden morgen, vrijdag 24 september, plaats om 16.15 en 19.00 uur, zaterdag 25 september om 15.00 en 19.00 uur en zondag 26 september om 14.00 uur.

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Olifant Buba geniet van 't Goei Leven op de Boxtelse Markt. Soepeltjes werkt hij de vele appels en bananen naar binnen. (Foto: Albert Stolwijk).
23 september 2010

Print deze pagina

Terug