INZEGENING IN LENNISHEUVEL

Sint-Jozefkapel klaar voor gebruik

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: De Sint-Jozefkapel aan de Brede Heide in Lennisheuvel is helemaal klaar voor de inwijding op zondag 26 september. (Foto: Albert Stolwijk).

DOOR MARIËLLE WIJFFELAARS

Zondag 26 september is de Sint-Jozefkapel in Lennisheuvel helemaal klaar. De komende week wordt beplanting aangebracht zodat het bouwwerk er mooi bij staat als pastoor Harry van den Tillaart de kapel officieel inzegent. De inwijding valt samen met de Theresiadag die jaarlijks in het kerkdorp wordt gehouden.

Hoewel de kapel momenteel nog gesloten is voor publiek, is er veel belangstelling van passerende fietsers en voetgangers. ,,We krijgen veel reacties van passanten”, vertelt Caspar Willers van de Werkgroep Sint-Jozefkapel. ,,Dat voldoet helemaal aan onze verwachting, want we willen graag dat zoveel mogelijk mensen van de kapel gebruik maken.”

Met de Sint-Jozefkapel wil de werkgroep de toegang tot Lennisheuvel aantrekkelijk houden. Momenteel wordt ook gewerkt aan herinrichting van de paardenwei aan de Brede Heide, hier wordt een sterrenbos aangeplant en worden bankjes geplaatst. De tuin rond de kapel wordt geschikt gemaakt voor wandelaars en krijgt een bomenlaan, hagen en bankjes.

LEERPROJECT
De kapel is grotendeels gebouwd met hergebruikte materialen. De zes banken in de kapel zijn afkomstig uit de Sint-Theresiakerk en het brandgeschilderde raam werd geschonken door een inwoner en is afkomstig uit Zuid-Frankrijk. Inwoners en bedrijven hebben vrijwillig geholpen met het bouwen van de kapel. Ook leerlingen van het Baanderherencollege in Boxtel hebben geassisteerd. Zij worden opgeleid tot leidekkers en gebruikten de kapel als leerproject.

In de kapel komt ook een beeld van Sint Jozef te staan. Het gipsen beeld is vijftig centimeter hoog. Een negentig centimeter hoog houten beeld dat Jan Peijnenburg uit Eindhoven heeft aangeboden aan de kapelcommissie wordt niet geplaatst. ,,De keus is op het gipsen beeld gevallen, dat past het best bij de kapel”, legt Willers uit.

De inwijding van de Sint-Jozefkapel start 26 september om 10.30 uur met een eucharistieviering in de Sint-Theresiakerk met medewerking van alle koren uit Lennisheuvel. Daarna is er een bijeenkomst in gemeenschapshuis Orion. Om 13.00 uur gaan de aanwezigen onder begeleiding van fanfare Sint-Arnoldus naar de Brede Heide waar voorzitter Fred de Jong van de werkgroep een toespraak houdt. Daarna zal pastoor Van den Tillaart de kapel inwijden.
23 september 2010

Print deze pagina

Terug