WARENHUIS OPENT IN COMPLEX RIDDER

’Marskramer aanwinst voor Selissenwal’

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Ondernemer Mahfooz Raja en burgemeester Frank van Beers bekijken in Marskramer het speelgoedartikel wat Riet Boumans voor haar kleindochter wil kopen. (Foto: Albert Stolwijk).

DOOR MARIËLLE WIJFFELAARS

Marskramer opende woensdag 15 september haar deuren op de benedenverdieping van het wooncomplex Ridder aan de Van Beekstraat. Het warenhuis zat jarenlang aan de Rechterstraat in Boxtel, waar inmiddels Blokker gevestigd is. Met de komst van Marskramer naar de wijk Selissenwal hoopt burgemeester Frank van Beers andere ondernemers te interesseren voor een plek in het winkelgebied.

Dat Van Beers de Marskramer opende, mag opvallend genoemd worden. Het gebeurt, volgens de burgemeester, niet zo vaak dat hij een winkel opent. ,,Maar in dit geval maak ik graag een uitzondering. Sinds ik hier in Boxtel werkzaam ben, heb ik bijna grijze haren gekregen van alles wat hier gebeurde. Al die jaren leegstand is zó zonde”, vindt Van Beers. ,, Mahfooz Raja kocht de leegstaande winkel in januari en beloofde de ruimte zo snel mogelijk te vullen en dat is hem gelukt.”

Ondernemer Raja zegt zelf dat hij er net op tijd bij was om Marskramer naar Selissenwal te halen. ,,In dezelfde week dat de keten wegging uit de Rechterstraat, bereikten we een overeenkomst”, blikt Raja terug. ,,De inwoners van de wijk zijn blij met de komst van Marskramer, het is echt een aanwinst voor Selissenwal.”

FIJNE WINKEL
En dat de bewoners blij zijn met de nieuwe winkel in hun wijk, werd duidelijk tijdens de opening. Bij de kassa stond al snel een lange rij. Buurtbewoonster Riet Boumans vindt het fijn dat Marskramer nu vlak bij haar huis zit. ,,Toen de winkel wegging uit het centrum van Boxtel, vond ik dat erg jammer. Het is geweldig dat ik nu de straat oversteek en hier binnensta. Het is een fijne winkel.”

Filiaalmanager Ilse Roefs had gisteren de hele dag niet de klagen over het aantal klanten. ,,Het is ontzettend druk”, vertelt Roefs. ,,Deze locatie bevalt ons als werknemers erg goed, de filialen van Marskramer zitten vaak in wijken. Doordat hier ook een supermarkt en andere winkels zitten, hebben we veel aanloop en daar moeten we het van hebben.”

,,De zogenaamde winkelstrips, zoals we winkelgebieden van deze omvang noemen, lopen vaak slecht. In Selissenwal is dat zeker niet het geval. De wijk floreert en veel Boxtelaren maken gebruik van de winkelvoorzieningen”, stelt burgemeester Van Beers. ,,Marskramer versterkt het winkelgebied in Selissenwal en daar profiteren de overige winkels ook van.”

Hoe blij men ook is met de komst van Marskramer, de invulling van de winkelruimten in het complex Banier laat nog op zich wachten. Van Beers: ,,Projectontwikkelaar Antoon van de Water van RSP Makelaars voert nog steeds gesprekken met eventuele gegadigden, maar tot concrete afspraken komt het tot nu toe niet. Dat is echt jammer want de ruimtes staan al jaren leeg.” Ondernemer Raja vult aan: ,,Misschien dat de komst van Marskramer ook andere ketens over de streep trekt. Een drogisterij missen we nog in de wijk.”
16 september 2010

Print deze pagina

Terug