KINDERACTIVITEIT IN SELISSENWAL

Boxtelse pipowagen steelt nu al de show

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: De kinderen die hadden deelgenomen aan de zomeractiviteit in en rond gemeenschapshuis De Walnoot genoten vrijdag 3 september van een picknick in park Molenwijk, waarbij de Boxtelse pipowagen (op de achtergrond) voor de eerste keer officieel in gebruik werd genomen. (Foto: Gerard Schalkx).

DOOR STEFAN LATIJNHOUWERS

De Boxtelse pipowagen is vrijdag 3 september voor de eerste keer officieel in gebruik genomen. De fraaie kar werd eerst verplaatst naar gemeenschapshuis De Walnoot in de wijk Selissenwal, waarna het voertuig vervolgens, gevolgd door een lang en kleurrijk lint van zestig kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar, koers zette naar park Molenwijk.

Ghislaine de Brouwer en Marusjka Lestrade zijn supertrots op de pipowagen die werd gekocht met geld van de prijs die werd gewonnen tijdens de Brabantse Dorpenderby. Het initiatief van Paul Hermans, De Brouwer en Lestrade om van Boxtel dé circusgemeente van Brabant te maken, werd door de jury beloond met een startsubsidie van 10.000 euro. De pipowagen is de laatste weken door het tweetal aangekleed en gedecoreerd.

Het Boxelse circusproject strijdt met nog acht andere finalisten om een hoofdprijs van 25.000 euro die besteed mag worden aan een project binnen de gemeente. De pipowagen is gekocht om de diverse circusprojecten te omlijsten en wordt ingezet bij activiteiten waarbij meerdere Boxtelse organisaties betrokken zijn, waaronder de Bazaar, het festival Circo Circolo en de historische optocht op 3 oktober tijdens het Herfstfestijn.

,,Een tractorvereniging helpt ons dan om de wagen door de straten te trekken. Een tractor oogt natuurlijk wat romantischer en toepasselijker dan de wagen van de afdeling Openbare Werken die we nu mogen gebruiken, maar we zijn heel blij dat de gemeente ons vandaag op deze manier ondersteunt”, liet De Brouwer vrijdag weten.

PICKNICK
De kinderen die vorige week hadden deelgenomen aan de zomeractiviteiten in en om gemeenschapshuis De Walnoot gingen vrijdagmiddag als afsluiting van de vakantie een picknick houden in park Molenwijk. De optocht van De Walnoot naar het park met voorop de pipowagen en daarachter de zestig kinderen en begeleiders trok veel bekijks van het winkelende publiek in de Van Beekstraat. ,,Wat een ontzettend mooie wagen en wat een leuk initiatief. Ik word er helemaal nostalgisch van”, liet een toeschouwer enthousiast weten.

Tijdens de zomeractiviteiten hadden kinderen platen beschilderd die aan de buitenkant van de wagen worden opgehangen. ,,De platen worden alleen nog niet bevestigd als we gaan rijden, maar pas als we weer stil staan”, vertelde De Brouwer. Na een ritje van ongeveer tien minuten arriveerde het bonte gezelschap in het park waar alle kinderen in groepjes op een zeiltje in de zon heerlijk gingen genieten van de lekkere picknick.

PLANNEN
Het idee om van Boxtel dé circusgemeente van Brabant te maken, is ontstaan door circustheaterfestival Circo Circolo. Plannen zijn er genoeg in Boxtel en de hoofdprijs van de Brabantse Dorpenderby, 25.000 euro, zou dan ook welkom zijn. ,,Het bedrag zal worden gebruikt om onder meer elektriciteit en een internetaansluiting te realiseren in de pipowagen. Hiermee gaan leerlingen van het Boxtelse Baanderherencollege aan de slag. De rest van het geld wordt geïnvesteerd in de circusprojecten die in Boxtel worden gehouden”, vertelde Paul Hermans vrijdag tussen de bedrijven door.

Vanaf 1 oktober kan men via de website www.brabant.nl/dorpenderby stemmen op het circusproject dat meedingt naar de hoofdprijs van de Brabantse Dorpenderby. De uitslag wordt op 1 december bekend gemaakt.
9 september 2010

Print deze pagina

Terug