Boxtelaren moeten vaker op de fiets
Investeren in fietsvoorzieningen kost handenvol geld. Alle maatregelen nemen om de inwoners van Boxtel nog vaker op de fiets te krijgen, zou tot 2020 liefst 12 miljoen euro kosten. Het gemeentebestuur kiest in het fietsplan Boxtel Bicycle voor een bescheiden variant, die tot 2015 ongeveer 375.000 euro per jaar kost. De ambitie blijft: in 2020 wordt de helft van alle ritjes tot 7,5 kilometer op de fiets afgelegd.
donderdag 2 september, 16.00 uur

Bouw Princenlant 3 kan starten
Zoals de omwonenden gisteren al verwachtten, heeft de rechtbank in ’s-Hertogenbosch vanochtend afwijzend gereageerd op hun verzoek om de bouw van wooncomplex Princenlant 3 in Boxtel uit te stellen. Directeur Erik Leijten van Hurks Bouw & Vastgoed reageert opgelucht. ,,We gaan van start met de verlaging van het grondwaterpeil voor de bouw van de parkeerkelder.” Over circa anderhalf jaar hoopt hij de 98 koopappartementen op de plek van het voormalige zwembad Den Haagakker op te kunnen leveren.
woensdag 1 september, 10.20 uur

Auto’s branden uit bij De La Salle
Op het terrein van orthopedagogisch instituut De La Salle aan de Schijndelseweg zijn vanochtend voor dag en dauw twee auto’s in vlammen opgegaan. Ook een straatlantaarn werd door het vuur vernield.

Door nog onduidelijke oorzaak is de brand ontstaan in een geparkeerd staand personenbusje en overgeslagen naar de auto van een groepsleider van De La Salle die er langs stond. De technische recherche heeft gisterochtend onderzoek gedaan op de plek van de brand en een politiewoordvoerster meldt dat ernstig rekening gehouden wordt met brandstichting.

Er werden echter nog geen verdachten aangehouden, wel hebben agenten ter plekke getuigen gehoord. Daarnaast hoopt de politie dat nog meer mensen iets verdachts gezien of gemerkt hebben; zij worden verzocht contact op te nemen via het landelijk politienummer 0900-8844 of anoniem via bij ’M’ via 0800-7000.

De brandweer, die om 04.00 uur werd gealarmeerd, had het vuur snel onder controle. Aanvankelijk ging men het vuur te lijf met twee waterspuiten, maar al snel werd in plaats daarvan een schuimdeken over de voertuigen gelegd waardoor de vlammen doofden.

woensdag 1 september, 06.45 uur; gewijzigd 07.15 uur

Weinig hoop op uitstel Princenlant 3
Boxtelaar Rob Schruijer heeft niet veel hoop dat zijn verzoek om de bouw van wooncomplex Princenlant 3 op te schorten wordt gehonoreerd. Samen met buurtgenoten verwacht hij veel verkeersoverlast. ,,Deze slag is mogelijk verloren, maar ons punt is gemaakt.” Woensdag 1 september doet de rechtbank in ’s-Hertogenbosch uitspraak in het kort geding.
Dinsdag 31 augustus, 17.30 uur

Bouwdorpen van start
In Liempde, Lennisheuvel en Esch wordt deze week de kindervakantieweek gehouden. De Liempdse jeugd gaat vanaf vandaag tot en met vrijdag aan de slag rond het thema ruimtevaart. Het terrein aan de Venakkers in Esch is tot woensdag een bouwdorp waarin het circus centraal staat. Kinderen in Lennisheuvel bouwen woensdag en donderdag kermisattracties bij de kiosk.
Dinsdag 31 augustus, 17.00 uur

Fietsers weer op Boxtelse bodem
Tamar Oosterbaan en Debby Poirters zijn weer terug in Boxtel. Het tweetal fietste de afgelopen weken vanuit de Spaanse stad Malaga terug naar Boxtel. De fietsers hebben hiermee geld opgehaald voor de Stichting Annders. Oosterbaan en Poirters werden om 14.00 uur op de Markt opgewacht door familie en vrienden. Ook burgemeester Frank van Beers en wethouder Willie van de Langenberg waren aanwezig om het tweetal te verwelkomen.
Zaterdag 28 augustus, 19.00 uur

Aanschuiven bij tv-kok
De Indonesische kok Lonny Gerungan geeft vandaag tot 18.00 uur een kookdemonstratie bij supermarkt Plus Van der Horst aan de Van Beekstraat in Boxtel. De kok, bekend van het televisieprogramma De Reistafel, presenteert bij de supermarkt zijn productlijn Samasaya.
Vrijdag 27 augustus, 15.00 uur

Geen hondentoilet langs Lange Loop
De aanleg van een hondentoilet langs De Lange Loop in Boxtel-Oost gaat niet door. Volgens de gemeente is het pad in het plan Dommel door Boxtel aangewezen als een ecologische verbindingszone en mag er geen hondentoilet aangelegd worden. Langs De Lange Loop mogen honden wel aangelijnd uitgelaten worden.
Vrijdag 27 augustus, 13.00 uur

’Kinderdagverblijf in Ons Doelstraat’
Zodra sportschool Hipa Sports is verhuisd naar de Duit, wil eigenaar Kelders een kinderdagverblijf huisvesten in zijn bedrijfspand aan de Ons Doelstraat. De gemeente Boxtel steunt die plannen en wil de komst van het kinderdagverblijf met een zogeheten projectbesluit op korte termijn laten plaatsvinden. De politiek buigt zich begin september over het plan. Meer hierover in Brabants Centrum van donderdag 2 september.
Vrijdag 27 augustus, 13.00 uur

Durlinger opent winkel in De Croon
Schoenenzaak Durlinger opende vanochtend om 09.30 uur haar winkel in de Croonpassage te Boxtel. Durlinger is, na speelgoedwinkel Bart Smit, de tweede winkel die zich heeft gevestigd in de Croonpassage. Per 1 oktober verhuist ook modezaak La Gare naar De Croon.
Vrijdag 27 augustus, 11.00 uur

Brandweer rukt uit wegens regenval
De Boxtelse brandweer is gisteravond twee keer opgeroepen. Door de zware regenval liep in een woning aan de Sweelincklaan water naar binnen via het dak van de aanbouw. Ook bij het postagentschap in winkelcentrum Oosterhof moest de brandweer in actie komen, hier lekte via het dak water de winkel binnen. De zware regenval heeft in heel Nederland voor fikse overlast gezorgd.
Vrijdag 27 augustus, 11.00 uur
2 september 2010

Print deze pagina

Terug