TEXTIELATELIER CELLO OPENT IN CENTRUM BOXTEL

Hebbes, een kleurrijke cadeaushop

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Cindy van Kempen is druk bezig met het inrichten van Hebbes. Achter de winkel is het atelier waar het winkelend publiek tijdens openingstijden ook een kijkje mag nemen. (Foto: Albert Stolwijk).

DOOR MARIËLLE WIJFFELAARS

Textielatelier Hebbes opent woensdag 8 september haar deuren aan de Markt 6 in Boxtel. Deze week worden de laatste planken opgehangen en is alles in gereedheid gebracht om de eerste klanten te ontvangen. De medewerkers van Hebbes, allen mensen met een beperking, zijn in hun nopjes met de nieuwe locatie, die veel ruimer is dan het voormalige verkooppunt en atelier aan de Nieuwe Nieuwstraat. ,,Vanaf woensdag komen heel veel mensen hier winkelen”, denken de medewerkers eensgezind.

Ze hebben het er de afgelopen weken maar druk mee gehad. Niet alleen moest het pand opnieuw worden ingericht, er moest ook gezorgd worden dat er genoeg spullen op voorraad liggen. Want op zo’n nieuwe locatie in hartje Boxtel komen heel wat meer mensen dan in de oude winkel. ,,Ik ben bezig geweest met het maken van tassen”, vertelt Cindy van Kempen. ,,Dat is mijn werk en ik vind het leuk om te doen. Ik ben dol op tassen maar koop ze zelf nooit. Ik verkoop ze liever.”

Ook volgden de zestien medewerkers, die via stichting Cello bij Hebbes werken, een kassatraining en een cursus waarin zij leerden hoe klanten benaderd moeten worden. ,,Het is fijn om nu een echte winkel te hebben”, zegt Cindy stellig. ,,We hebben een hele grote ruimte zodat we al onze spullen mooi neer kunnen zetten.” Maria Bekkers van Cello vult aan: ,,We worden zelf elke keer weer vrolijk als we binnenstappen. Dat zal voor de bezoekers ook gelden.”

ALTIJD BLIJ
In de winkel zijn niet alleen spullen uit het atelier te koop. Ook producten die worden gemaakt bij dagcentrum De Werf staan in de etalage. Daarnaast verkoopt Hebbes spullen van andere merken. ,,Dat zijn wel artikelen die qua stijl aansluiten op die van de winkel”, zegt Bekkers. ,,We houden van kleurrijke spullen want die maken ons vrolijk.” Cindy: ,,Ik ben altijd blij als ik hier ben.”

Hebbes is vanaf woensdag 8 september geopend van maandag tot en met donderdag van 09.30 tot 17.00 uur, op vrijdag van 09.30 tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Ook op koopzondagen is de winkel geopend. Dit betekent dat medewerkers ook op koopavond en in het weekeinde moeten werken. ,,Dat is helemaal niet erg”, vindt Cindy. ,,Het hoort erbij en ik hou van mijn werk.” De officiële en feestelijke opening vindt plaats op woensdag 3 november. Klanten kunnen echter vanaf woensdag al terecht aan de Markt 6 in Boxtel.
2 september 2010

Print deze pagina

Terug