VERNIELINGEN EN DIEFSTAL IN VERNIEUWD SPORTPARK ODC

Onverlaten teisteren Essche Heike

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Vicevoorzitter Kees Bekers (links) van ODC bekijkt met jeugdleiders Jan van der Steen (midden) en Ton van Alebeek de plek waar twee weken geleden door onbekenden een hoek van het kunstgras werd losgesneden. (Foto’s: Gerard Schalkx ).

Nadat twee weken geleden onbekenden een stuk van vier bij vier meter uit de spiksplinternieuwe kunstgrasmat van voetbalclub ODC sneden, hielden in de nacht van dinsdag 17 op woensdag 18 augustus dieven huis in sportpark Wagenaars aan het Essche Heike. Een zogeheten kiepbak van aannemingsbedrijf Krinkels werd ontvreemd en ook probeerde men een trekker mee te nemen. De deuren van het voertuig en het dashboard werden vernield.

Uitvoerder Kevin Kluss van het aannemingsbedrijf uit Wouw legt met zijn collega’s momenteel de laatste hand aan de twee kunststof grasmatten op het Essche Heike. De Boxtelaar toonde zich gisterochtend, woensdag 18 augustus flink ontdaan. ,,Wéér is het raak. Vorige week werden al enkele containers opengebroken en werd wat klein gereedschap ontvreemd. Toen we vanochtend arriveerden zagen we dat de Gator, een kiepbak waarmee we de rubber korrels op het voetbaltapijt storten, weg was. Ook hebben ze geprobeerd de trekker mee te nemen. Die is wel beschadigd, maar staat er gelukkig nog. Al met al toch weer een schadepost van een kleine 20.000 euro.”

Ondanks dat de kiepbak moest worden gemist, gingen de werkzaamheden gisteren door. Nadat eerder al het rechtse veld speelklaar was gemaakt, wordt ook de andere grasmat, nabij de visvijver langs het spoor, ingestrooid met zwarte rubberen korrels, die zijn gerecycled uit oude autobanden. Deze korrels zorgen ervoor dat de kunststof grassprieten overeind blijven staan én dat de bal straks voldoende kan stuiteren. Het lukt het aannemingsbedrijf niet om voor morgen, de eigenlijke opleverdatum, alle werkzaamheden af te ronden. ,,Maar als het de komende dagen droog blijft, kan ook het tweede veld zaterdag worden bespeeld”, stelt uitvoerder Kluss.

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: In grote bulkzakken staan de uit oude autobanden gerecyclede rubberen korrels op de toekomstige parkeerplaats van voetbalclub ODC klaar om in het kunstgras te worden gestrooid.

Op dat linker veld hebben vandalen eerder al geprobeerd om een hoek van vier bij vier meter uit de grasmat te snijden. ,,Dit stuk hier”, wijst vicevoorzitter Kees Bekers van ODC op de hoek nabij de kantine. ,,We merkten het toen we twee weken geleden op zaterdagochtend hier kwamen. Gelukkig was de mat alleen losgesneden. Waarschijnlijk zijn de daders gestoord want het losse stuk tapijt lag er nog. Het is later opnieuw vastgelijmd en ingestrooid met zand. Je ziet er niets meer van. Waarschijnlijk had iemand een stukje kunstgras nodig in zijn tuin… Of misschien is het wel ’gewoon’ vandalisme.”

Het rechtse voetbalveld, aan de kant van de Molenwijkseweg, is zaterdag 21 augustus helemaal speelklaar. De jeugdelftallen krijgen dan beurtelings de gelegenheid om uit te proberen hoe het is om op kunstgras te spelen. ,,Hier moeten volgende week alleen nog de dug-outs worden geplaatst en er komen, buiten de grote wedstrijdgoals, ook kleine doelen op de lange zijden voor de wedstrijden van de pupillen”, meldt Bekers, die namens ODC projectleider is van de renovatie van het sportpark, gisterochtend.

OEFENHOEK
Nadat volgende week ook de laatste werkzaamheden aan tweede kunstgrasmat helemaal zijn afgerond, worden nog hekken geplaatst langs de visvijver. Deze week is bovendien gestart met de aanleg van drainage voor de oefenhoek die straks voorzien wordt van echt gras. Het inmiddels opgehoogde stuk tegenover het hertenkamp wordt als parkeerterrein ingericht en krijgt eveneens een omheining. Bekers: ,,Maar hier moet de grond eerst nog inklinken. De eerste maanden moeten bezoekers dus nog net als voorheen langs de rijbaan van het Essche Heike parkeren.”

Volgende week wordt ook de fietsenstalling aangepakt. Voorts moet elektriciteitsbedrijf Enexis de stroomvoorziening nog vernieuwen. De voetballers zullen de eerste weken van het nieuwe seizoen de lichtmasten nog niet kunnen laten branden. Het bestaande transformatorhuisje op de hoek van het Essche Heike en de Molenwijkseweg in het wandelpark wordt vervangen en een tweede stroomkast wordt geplaatst op het ODC-terrein tegenover het voormalige gebouw van de Gezondheidsdienst voor Dieren. Daar komt in de toekomst de nieuwe hoofdingang.

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Tussen de kunststof voetbalmatten en de vijver langs het spoor wordt een oefenhoek met natuurgras aangelegd. Deze week is de drainage in de ondergrond gefreesd.

Het vernieuwde sportcomplex voor de jeugdafdeling van ODC wordt maandagavond 6 september officieel geopend door burgemeester Frank van Beers en sportwethouder Anton van Aert van de gemeente Boxtel. Dan worden ook twee nieuwe shirtsponsors gepresenteerd van in totaal zes jeugdelftallen.

PASSEN EN METEN
Medio volgend jaar hoopt ODC volgens projectleider Bekers te starten met de bouw van een nieuw clublokaal. Dat verrijst tussen de nieuwe kunstgrasvelden en de huidige accommodatie van de paardensport. De nieuwe kantine en kleedlokalen kan de voetbalclub op eigen grond realiseren. Als het ooit zover komt dat op het Essche Heike ook een nieuw hoofdterrein wordt aangelegd als vervanging van de accommodatie in park Molenwijk, dient eerst manege De Langspier verplaatst te worden.

Omdat ODC op het Essche Heike vanaf nu één speelveld minder ter beschikking heeft voor de jeugdafdeling, moet het wedstrijdschema strakker gepland worden. Hoewel het passen en meten is, leidt dat niet tot problemen met de bezetting van de kleedkamers, stelt de vicevoorzitter van de voetbalclub.

Hedenavond, donderdag 19 augustus speelt het eerste elftal van derdeklasser ODC traditioneel de vriendschappelijke derby tegen plaatsgenoot RKSV Boxtel, dat komend seizoen andermaal in de vierde klasse acteert. De wedstrijd vindt plaats op het hoofdterrein van ODC in sportpark Molenwijk en begint om 19.00 uur.

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Met een speciale veegmachine worden heel fijn zand aangebracht om de plastic grassprieten in sportpark Wagenaars aan het Essche Heike voldoende stabiliteit te geven.
19 augustus 2010

Print deze pagina

Terug