GROTE FEESTTENT OP MARKT

Boxtel helemaal klaar voor zes dagen kermis

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Bij café Het Hart van Boxtel is voor de kermisfestiviteiten een grote tent met lichteffecten op het terras geplaatst. (Foto: Gerard Schalkx).

DOOR MARIËLLE WIJFFELAARS

Op de Markt en het Breukelsplein waren kermisexploitanten de afgelopen dagen druk in de weer om alles op tijd klaar te krijgen voor de Boxtelse kermis die morgenavond, vrijdag 20 augustus, om 19.00 uur van start gaat. Ook de horeca treft inmiddels voorbereidingen voor het zesdaagse festijn.

Voor café Het Hart van Boxtel aan de Markt is sinds dinsdag 17 augustus een grote tent te vinden. ,,We wilden ons terras wat extra aankleden”, vertelt uitbater William van Dinther. ,,In de tent zitten lichteffecten wat in het donker een spetterend gezicht geeft. We mogen buiten geen muziek draaien, maar hopen dat deze overkapping voor extra goede sfeer zorgt op het terras én op het kermisterrein.”

Op het Breukelsplein komen dit jaar een familieachtbaan, glazen doolhof, reuzenrad, rups, polyp en cakewalk te staan. Ook de allernieuwste snelheidsattractie Experience staat op die locatie te wachten op de echte durfals. Daarnaast is er ook klein vermaak te vinden zoals babyflug, buggy, babysport en de trampoline. De opbouw verliep dinsdag en woensdag voorspoedig, hoewel er net als voorgaande jaren toch weer geparkeerde auto’s op het terrein bleven staan. Dit ondanks de gele waarschuwingsborden. ,,Maar dat is elk jaar hetzelfde”, meldt een van de exploitanten. ,,Niet alleen in Boxtel gebeurd dat, het is bij elke kermis hetzelfde liedje. Ach, het hoort er gewoon bij.” De exploitanten verheugen zich op de kermis in Boxtel. ,,Het is altijd best druk, zeker dit jaar zal er veel volk komen want er staan spectaculaire attracties.”

Niet alleen het Breukelsplein heeft publiektrekkers, ook op de Markt is een aantal spannende attracties te vinden. Breakdance, autoscooter en de draaimolen bepalen al jaren het straatbeeld tijdens de kermis. Dit jaar keert ook de Booster terug op de stoep voor het gemeentehuis. In 2008 konden de bezoekers ook geen genoeg krijgen van de 40 meter hoge attractie. Ook zijn er diverse gokkasten, schietspelen en eetzaken te vinden op de Boxtelse kermis.

De kermis wordt vrijdag om 19.00 uur geopend door wethouder Willie van de Langenberg en Super Cindy. Ook is er voor kinderen een ballonnenwedstrijd. Maandag is het familiedag en dinsdag staat vanaf 22.30 uur een vuurwerkshow op het programma. De kermis is geopend op vrijdag van 19.00 tot 01.30 uur en op zaterdag van 13.00 tot 01.30 uur. De overige dagen kan men de kermis bezoeken van 13.00 tot 00.30 uur. De kramen met etenswaren sluiten uiterlijk om 02.00 uur. De gemeente Boxtel heeft een beveiligingsbedrijf ingeschakeld om ’s nachts de kermis in de gaten te houden. Sinds er een paar jaar geleden sprake was van vandalisme aan attracties en overlast voor omwonenden wordt het bedrijf ingeschakeld.
19 augustus 2010

Print deze pagina

Terug