Rijk kort fors op sociale dienst
De sociale dienst van de gemeente Boxtel krijgt dit jaar 200.000 euro minder van het ministerie dan verwacht. Op vragen van de raadsfractie van Combinatie95 antwoordt wethouder Anton van Aert dat hij onaangenaam verrast is. Er moet onder meer bezuinigd worden op gesubsidieerde arbeid.
Donderdag 12 augustus, 15.30 uur

Gemeentearchief Boxtel nu digitaal toegankelijk
Nadat eerder dit jaar het archief in de kelder van het Boxtelse gemeentehuis de deuren sloot, zijn alle historisch waardevolle stukken en documenten overgebracht naar het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) in ’s-Hertogenbosch. Veel historisch materiaal uit Boxtel en Liempde is nu digitaal beschikbaar via internet: www.bhic.nl/boxtel.
Donderdag 12 augustus, 15.30 uur

Modezaak La Gare naar Croon
Nadat eerder speelgoedzaak Bart Smit de deuren opende in winkelpassage De Croon en later deze maand ook Durlinger Schoenen, werd deze week bekend dat ook modezaak La Gare naar het nieuwe winkelcomplex in hartje Boxtel verhuist.
Donderdag 12 augustus, 15.30 uur

Zoekmachine voor Groene Woud
Het Groene Woud, de Brabantse VVV’s en de website www.plattelandvakantieland.nl gaan de komende maand onderzoeken of ze kunnen gaan samenwerken om recreatieondernemers in Noord-Brabant beter op de kaart te zetten. Ook is een centraal reserveringssysteem een belangrijk onderdeel in de promotie van Het Groene Woud.
Donderdag 12 augustus, 15.30 uur

Zware mishandeling
Een 23-jarige Boxtelaar is in de nacht van vrijdag op zaterdag korte tijd bewusteloos geweest na een vechtpartij met een vier jaar jongere plaatsgenoot. Het handgemeen deed zich voor op de Fellenoord, nabij café De Nieuwe Stuiver. Toen de politie arriveerde konden medewerkers van het horecabedrijf en omstanders aangeven wie de klappen had uitgedeeld. De verdachte, die zich verzette tegen zijn aanhouding voor zware mishandeling, is meegenomen naar het bureau voor verhoor.
Zondag 8 augustus, 09.45 uur

Fietser gewond op rotonde
Donderdag is omstreeks 16.00 uur is een 59-jarige Boxtelse fietser op de rotonde Den Tijber gewond geraakt toen hij door een bestelbus werd aangereden. De chauffeur, een 31-jarige vrouw uit Sint-Oedenrode, zag de man over het hoofd. Het slachtoffer liep een hersenschudding, een gebroken elleboog en een gekneusde voet op en werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Vrijdag 6 augustus, 15.15 uur

SP: ’Sint-Joseph onduidelijk over renovatie huurhuizen’
Onder huurders in de wijk Breukelen en de stationsbuurt heerst grote onduidelijkheid over voorgenomen onderhouds- en renovatieplannen van Woonstichting Sint-Joseph. In Breukelen weten ze niet wanneer de werkzaamheden starten; in de stationsbuurt is ontevredenheid over welke zaken aangepakt worden. Dat meldt de plaatselijke SP-afdeling, die de corporatie deze week in een brief om opheldering heeft gevraagd.
Donderdag 5 augustus, 16.00 uur

Gemeente en politie zijn niet betrokken bij veiligheidswijzer
Het bedrijf Sypro Media Groep benadert momenteel ondernemers en organisaties in Boxtel voor het plaatsen van advertenties op de veiligheidswijzer en calamiteitenkaart 2010-2011 die huis aan huis wordt verspreid. In tegenstelling tot wat de acquisiteur beweert, zijn de gemeente Boxtel en politie Brabant-Noord géén partners.
Donderdag 5 augustus, 16.00 uur

Veteranendag krijgt vervolg
De Boxtelse ontmoetingsdag voor oorlogsveteranen beleeft vrijdag 24 september de tweede editie. Het gemeentebestuur heeft de organisatie overgedragen aan de Stichting Veteranen Boxtel in oprichting. Die wil van de doelgroep horen hoe de dag in de toekomst het best ingevuld kan worden. Veteranen die geregistreerd staan, krijgen binnenkort een uitnodiging in de bus voor de bijeenkomst die opnieuw in Podium Boxtel wordt gehouden.
Donderdag 5 augustus, 16.00 uur

Geen kindervakantieweek in Boxtel
De zomervakantie wordt ook dit jaar weer afgesloten met de kindervakantieweek. In Liempde, Lennisheuvel en Esch gaan de kinderen bouwen, spelletjes doen en natuurlijk veel plezier maken. De activiteitenweek in Boxtel gaat net als vorig jaar niet door. De organisatie heeft niet voldoende financiële middelen en er is gebrek aan vrijwilligers.
Donderdag 5 augustus, 16.00 uur
12 augustus 2010

Print deze pagina

Terug