Ontvoerders eisten 1,5 miljoen losgeld
Voor de rechtbank in ’s-Hertogenbosch hebben een 50-jarige Boxtelaar en diens zeven jaar jongere broer uit Geldrop gisteren een celstraf van respectievelijk acht en zeven jaar horen eisen. Het tweetal wordt ervan verdacht in november vorig jaar een 14-jarige jongen te hebben ontvoerd. Tijdens de rechtszitting bleek dat eigenlijk de vader van de Boxtelse jongen het doelwit was; die kenden de broers uit hun handel in hennep. Ook werd een losgeld gevraagd van 1,5 miljoen euro. Voor het slachtoffer eiste de officier van justitie vijfduizend euro smartengeld. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.
Zaterdag 31 juli, 08.15 uur

Politie zoekt getuigen
De politie is op zoek naar twee meisjes van ongeveer 16 jaar die donderdagmiddag getuige waren van een aanrijding op de fietsoversteekplaats de kruising van de Maastrichtsestraat met de Brederodeweg in Boxtel. De toedracht van aanrijding is onduidelijk. Betrokkenen kunnen bellen met de politie in Boxtel via telefoonnummer 0900-8844.
Vrijdag 30 juli, 16.00 uur

Grote file op rijksweg A2
Op de rijksweg A2 staat tussen 's-Hertogenbosch en Boxtel een grote file. Deze wordt veroorzaakt door een defecte vrachtwagen. Verkeer richting Eindhoven wordt omgeleid via Tilburg. Op de wegen wordt vandaag en morgen grote drukte verwacht wegens vakantieverkeer.
Vrijdag 30 juli, 12.15 uur

Run op kaarten DesdeKunst
De belangstelling voor de twee voorstellingen van muziekgroep DesdeKunst in Podium Boxtel op donderdag 14 oktober is overweldigend. Een week voor de start van de vrije verkoop is de avondvoorstelling om 21.00 uur al uitverkocht. Voor de show van 18.00 uur zijn nog kaarten verkrijgbaar via www.desdekunst.nl.
Vrijdag 30 juli, 09.30 uur

’Helemaal thuis in Zambia’
De Boxtelse Pola van der Donck (87) gaat in augustus opnieuw naar Zambia. In het Afrikaanse land heeft ze het kinderdorp Palabana ingericht waar ongeveer honderd weeskinderen wonen. In het dorp is een school, kliniek, sportveld, winkel en boerderij.
Vrijdag 30 juli, 09.30 uur

Wereldmuziek naar Bockesprongen
Het gerenommeerde ensemble Wieke’s Wereld is dit jaar de meest spraakmakende act in het muziekprogramma van het festival Bockesprongen op zondag 19 september. ,,Dit gezelschap rond de getalenteerde zangeres en multi-instrumentaliste Wieke Aurora Garcia speelt betoverende en swingende wereldmuziek van topniveau met internationale allure”, meldt Stichting Bockepruik, de organisator van het Boxtelse festival.
Vrijdag 30 juli, 09.30 uur

Vion krijgt gaswasser
Vleesverwerkingsbedrijf Vion bouwt op het binnenterrein van de slachterij aan Boseind een zogeheten gaswasser met opslagtanks. De welstandscommissie van de gemeente Boxtel ging gisteren akkoord met het ontwerp. Er wordt een apparaat gebouwd met een lengte van 14 meter; de breedte en hoogte worden 4 meter. De gaswasser zuigt ruim 100.000 kubieke meter frisse lucht per uur aan.
Vrijdag 30 juli, 09.30 uur
5 augustus 2010

Print deze pagina

Terug