’PERFECT WEER VOOR LIEMPDSE KERMIS’

Bezoekers genieten van schommels

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Ellen van Geffen en dochter Anne genieten van een ritje in de baby-flug. (Foto: Peter de Koning).

DOOR MARIËLLE WIJFFELAARS

Zoals vanouds stonden ook dit jaar de ouderwetse luchtschommels op de Liempdse kermis. Na al die jaren heeft de attractie nog niets aan populariteit verloren. Terwijl het zondagmiddag 1 augustus bij de andere attracties op de kermis vrij rustig was, stonden bezoekers in de rij om lekker te kunnen schommelen.

De opkomst van de Liempdse kermis lijkt minder hoog dan voorgaande jaren. ,,Bij de opening was het wel druk”, zegt eigenaar Monique van Griensven het lijntrekspel. ,,De zondagmiddag is meestal het drukste moment, maar tot nu toe is dat niet het geval. Dit kan te maken hebben met de vakantieperiode, al staan we in Liempde altijd in de zomervakantie. Het weer is wél perfect voor de kermis: droog maar niet bloedheet.”

De kermis in Liempde is niet erg groot, maar wel erg gezellig vindt Van Griensven. ,, Ik vind het altijd leuk om hier te staan. Mensen maken spontaan een praatje met je en kennen elkaar waardoor de sfeer er goed in zit. Ik sta hier elk jaar weer met veel plezier.”

Het evenement werd zaterdag om 19.00 uur geopend door wethouder Willie van de Langenberg en fanfare Concordia. Ook gaf Super Cindy een optreden. Cindy is ontstaan uit een botsing tussen de zon en de maan en beschikt over de gave om mensen te helpen bij hun problemen. Super Cindy gaf een show van een half uur waarin ze samen met kinderen een probleem oploste en liedjes van K3 en Djumbo zong.

TOT HET DOEK
De elfjarige Jens van Schaijk staat met zijn ouders en broertje Teun (9) op de camping in Best. Dat ze tijdens hun fietstocht door de omgeving toevallig in Liempde terecht komen en dat het ook nog kermis blijkt te zijn, is voor de jongens een grote verrassing. ,,Ik ben dol op kermis”, zegt Jens. ,,Hier hebben ze ook nog een ouderwetse rups en die schommels zien er ook gaaf uit. Er zijn geen super snelle en spannende attracties, maar dat hoeft ook niet altijd. Teun vult aan: ,,Ik wil zeker even in de rups. Het is gaaf als dat doek erover heen gaat, dan zie je niets meer. Heel stoer.”

De vijfjarige Fay Nordmeijer kijkt verlangend naar de schuitjes. ,,Ik ga hier dadelijk met opa in”, vertelt ze. Opa Cees is helemaal gek op de grote schommels: ,,Het is voor mij echt jeugdsentiment”, zegt de Udenaar. ,,Vroeger ging ik altijd in de schommels en dan natuurlijk helemaal tegen het doek aan. Leuk dat mijn kleindochter er ook zo van houdt. Mijn kinderen vonden het altijd maar voor schut als ik er in ging en ik ben bang dat ze daar nog steeds zo over denken.”

Als vanouds zijn de terrassen goed gevuld. ,,De Liempdse kermis en een biertje hoort gewoon bij elkaar”, vindt Elsbeth Stenders. ,,We gaan elk jaar met een aantal vrienden vanuit Sint-Oedenrode op de fiets naar de Liempdse kermis. Mijn man komt hier vandaan en we proberen ieder jaar even te gaan kijken. Een zuurstok kopen en een biertje drinken is voor ons verbonden met de Liempdse kermis.”

LOTERIJ
Dinsdagavond werd een loterij gehouden. Gedurende de Liempdse kermis kregen bezoekers bij besteding loten van de exploitanten, deze konden dinsdagavond in de bussen worden gedaan. De prijzen, variërend van knuffelbeesten tot een lcd tv, werden beschikbaar gesteld door de exploitanten. De trekking werd verricht door wethouder Willie van de Langenberg en Lisa Schuurs, dochter van kermisambtenaar Richard Schuurs . De familie Van Drunen uit Liempde was de winnaar van de hoofdprijs, de lcd tv met dvd-speler.

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Wethouder Willie van de Langenberg opende zaterdag om 19.00 uur de Liempdse kermis. Super Cindy zorgde voor de muzikale omlijsting met vrolijke liedjes en dansjes. (Foto: Peter de Koning).
5 augustus 2010

Print deze pagina

Terug