GEMEENTE STREEFT NAAR BETERE INFORMATIEVOORZIENING

Boxtel onderzoekt communicatiebeleid

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Nicole van der Heijden reikt in de publiekshal van het gemeentehuis het enquêteformulier uit aan Pascale Sleegers (rechts), die met haar moeder Ine en zoontje Merijn de afdeling Burgerzaken bezocht. (Foto: Peter de Koning).

DOOR HENK VAN WEERT

De gemeente Boxtel laat momenteel onderzoeken of de wijze waarop zij met haar burgers communiceert, voldoet aan de verwachtingen. Via www.boxtel.nl kunnen mensen digitaal een vragenlijst invullen. Bovendien worden op vijf woensdagen bezoekers van het gemeentehuis, de openbare bibliotheek, het Centrum voor Jeugd en Gezin en loket WegWijs geënquêteerd.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door Nicole van der Heijden uit Boxtel, die in deeltijd communicatie studeert aan Fontys Hogeschool Eindhoven. Ze inventariseert hoe burgers aan hun informatie komen die de gemeente via haar publicaties in deze krant, maar ook via de website, Twitter, informatieavonden, gemeentegids en brieven verspreidt. ,,Om representatief te zijn is het nodig dat zo’n duizend mensen meedoen aan de enquête”, stelt Van der Heijden.

Dinsdag hadden al 85 mensen de digitale enquête ingevuld, meldde een voorlichtster van de gemeente. Volgens haar bleek dat veruit de meeste mensen de gemeenterubriek in Brabants Centrum als belangrijkste informatiebron beschouwen. Maar Van der Heijden benadrukt dat nog geen voorlopige conclusie is te trekken.

VERBETERPUNTEN
Aan de hand van de uitkomsten van het onderzoek wil de gemeente Boxtel nog voor het einde van het jaar verbeterpunten en aanbevelingen formuleren. Tot en met donderdag 9 september kan de vragenlijst op www.boxtel.nl worden ingevuld. Gisteren vonden de eerste schriftelijke enquêtes plaats in de publiekshal van het gemeentehuis en de bibliotheek aan de Burgakker. Op die locaties worden ook op de woensdagen 11 en 18 augustus bezoekers aangesproken door Van der Heijden. Voorts is de enquêteur te vinden bij loket WegWijs in het Liduina-ziekenhuis (op 18 augustus alsmede 1 en 8 september) en in het Centrum voor Jeugd en Gezin (Urusulagebouw aan de Baroniestraat, 1 en 9 september).

Deelnemers aan het communicatieonderzoek maken kans op gratis entreekaartjes voor het festival Circo Circolo dat van 22 tot en met 31 oktober wordt gehouden op landgoed Velder in Liempde.
5 augustus 2010

Print deze pagina

Terug