GERARD VEROUDE HAALT NEGENDE WANDELKRUISJE IN NIJMEGEN

Met nieuwe heup de Vierdaagse uitlopen

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Als altijd lachend kijkt Gerard Veroude uit Boxtel in de camera van zijn dochter Aimée die hem verwelkomt op de Via Gladiola in Nijmegen.

DOOR HENK VAN WEERT

Menigeen verklaarde hem voor gek. Maar precies een halfjaar nadat hij in het ziekenhuis een nieuwe heup had gekregen, ging Gerard Veroude (69) vorige week voor het tiende opeenvolgende jaar van start tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. De Boxtelaar erkent dat het zijn zwaarste editie tot nu toe was, maar toch liep hij de monstertocht probleemloos uit, samen met zijn broer Kees uit Beuningen.

,,Ik ben in januari geopereerd en mijn arts beloofde dat ik na zes maanden weer alles zou kunnen. Nee, hij heeft niet expliciet gesproken over mijn jaarlijkse deelname aan de vierdaagse en ik heb er niet naar gevraagd. Maar ik voelde me goed; ondanks dat ik pas na de pinksterdagen ben gaan trainen; later dan normaal.” Zonder ’kapotte voeten’ voltooide Veroude het wandelsportevenement. ,,Alleen wat pijn in de knoken”, lacht hij. ,,Maar je hoort mij niet klagen hoor. Ik ben veel te blij dat ik weer mee kon doen.”

Het gezicht van Veroude staat vrijwel altijd vrolijk en dat was ook het geval toen hij vrijdagmiddag op de tot Via Gladiola omgedoopte Sint-Annastraat in Nijmegen arriveerde. ,,Elke ochtend startten Kees en ik om klokslag acht uur. Alleen de eerste dag zijn we net als alle deelnemers een uur eerder vertrokken vanwege de hoge temperaturen. We passeerden steeds om een uur of drie ’s middags de finish op de Wedren. Ik ging met de trein op en neer en na aankomst ging ik meteen terug naar Boxtel om voor de buis de laatste kilometers van de Tour de France nog te kunnen zien.”

OP NAAR DE 100
Net als de voorbije drie jaren liep Veroude dagelijks 30 kilometer. ,,Dat is de toegestane afstand als je zestig of ouder bent. De eerste vijf edities dat ik van de partij was, liepen we 40 kilometer. Sinds de vierdaagse in 2006 na één dag vanwege de hitte werd afgelast, kiezen we voor de kortere versie.” Veroude peinst er nog niet over om te stoppen met deelname aan de Nijmeegse Vierdaagse, die dit jaar de 94e editie beleefde. ,,Ik hoop over zes jaar het eeuwfeest mee te kunnen maken.”

Tal van inwoners uit deze regio hebben vorige week net als Veroude de Nijmeegse Vierdaagse met succes afgerond. Traditiegetrouw verrast de plaatselijke wandelsportvereniging De Keistampers de onderstaande deelnemers binnenkort met een speciale op naam gestelde oorkonde. Personen met een sterretje achter hun naam zijn lid van De Keistampers.
BOXTEL
30 km:
Corry v. Alphen* (6); Evert v. Gelder (15); Bep Ghijsens (14); Jo Hazenberg (10); Willy Hazenberg (7); Joep de Jong* (12); Bert Leenders (8); Henk Romme (15); Eef Romme (17); Margo v.d. Sloot* (7); Henk Sturkenboom* (?); Gerard Veroude (9). 40 km: Frank de Bont* (6); Dick v.d. Braak (1); Jelle Cijfers (15); Peter v. Gils (2); Antoon de Hommel* (17); Sjef v.d. Louw (12); Jan v.d. Sande (4); Peter Tang (4); Lidy v. Weert (5); Mirte v.d. Wiel (1). 50 km: Ronny v.d. Boogaard (1); Margreth Jansen (1); John Schellekens* (22).
LIEMPDE
30 km:
Antoon Hermes (6); Frans Roosen (3); Frans v.d. Velden (5). 40 km: Marietje v.d. Langenberg (1); Christ v. Roosmalen (3); Gerda v. Schijndel (1); Anton v.d. Ven (5); Lieke Verschuren* (10); Bernadette v. Vugt (2); Jan v.d. Wiel (2); Nico v.d. Wiel (2). 50 km: Ans v. Dongen (1); Theo Martens (3); Ad v.d. Sande (1).
OIRSCHOT
40 km:
Ad Voets* (4).

Wandelaars die niet in dit overzicht staan vermeld en toch in bezit willen komen van een oorkonde van De Keistampers, worden verzocht per omgaande hun naam, adres, woonplaats, de gelopen afstand en de hoeveelste keer dat is meegedaan door te geven via telefoonnummer (0411) 67 65 58. Ook familieleden of bekenden kunnen wandelaars nog aanmelden.

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: ARonny van den Boogaard uit Boxtel liep voor het eerst de Vierdaagse. Zijn eveneens debuterende zus Margreth Jansen was solidair, zodat ze samen vier keer 50 kilometer voltooiden. (Foto: familie Van den Boogaard).
29 juli 2010

Print deze pagina

Terug