’RENOVATIE ESSCHE HEIKE OP SCHEMA’

Kunststof voetbalmat rolt uit voor ODC

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Rondom de voetbalvelden worden tegelpaden en hekwerken geplaatst. (Foto's: Albert Stolwijk).

DOOR HENK VAN WEERT

Op het Essche Heike in Boxtel wordt voortvarend gewerkt aan de aanleg van twee voetbalvelden met kunstgras. De jeugdelftallen van de voetbalclub ODC moeten er vanaf 20 augustus kunnen trainen voor de nieuwe competitie.

Nadat de voorbije weken de ondergrond van sportpark Wagenaars is bewerkt en opgehoogd, kon afgelopen zaterdag worden gestart met het uitrollen van het kunstgras. Dat het vervolgens maandag flink regende, zorgde er wel voor dat de werkzaamheden al meteen wat vertraging opliepen omdat voor het aaneen het lijmen van de vier meter brede banen droog weer noodzakelijk is.

Maar vicevoorzitter Kees Bekers van ODC, tevens projectleider van de renovatie van het vijftig jaar oude sportcomplex, meldt dat de werkzaamheden volgens schema verlopen. Het eerste veld met kunstgras zal naar verwachting over twee weken klaar zijn. ,,In ieder geval kan in week 34 op één veld worden gevoetbald, maar ik ga ervan uit dat ook het tweede veld dan in gebruik kan worden genomen. Want als het nodig is, werkt de aannemer ook in het weekeinde door.”

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Medewerkers van aannemingsbedrijf Krinkels uit Wouw trekken tijdens het uitrollen de grasmatten op hun plaats.

In de hoek van het sportpark nabij de straat Essche Heike en de visvijver zijn deze week de bosschages verwijderd. ,,Hier wordt voorlopig een depot ingericht voor de bergen zand die nu nog aan de kant van manege De Langspier liggen. De zandopslag gaat in een latere fase dienst doen als ondergrond voor het parkeerterrein dat in die hoek wordt gerealiseerd”, meldt Bekers. De vicevoorzitter van ODC vertelt dat de contacten met de diverse aannemingsbedrijven die voor de herinrichting van het sportpark zijn ingehuurd prettig verlopen.

CLUBGEBOUW
Vrijwilligers van de voetbalclub hebben de voorbije weken de noodunits en zeecontainers hebben verplaatst die worden gebruikt als kleed- en waslokaal. ,,En met deze leden gaan we, nadat het kunstgras is gelegd, ook aan de slag om de fietsenstalling te vernieuwen. Nu heeft dat nog niet zoveel zin omdat we afhankelijk zijn van het nieuwe hoogtepeil”, aldus Bekers. Hij meldt dat de kunstgrasvelden begin september op officiële wijze in gebruik worden genomen door burgemeester Frank van Beers.

Momenteel is het bestuur van ODC samen met de gemeente Boxtel bezig met de verdere planologische inrichting van sportpark Wagenaars. Ook wordt gewerkt aan de opstelling van het programma van eisen voor de bouw van een nieuw clubgebouw. Dat moet verrijzen tussen de voetbalvelden en manege De Langspier. ,,We hopen volgend jaar na afloop van de competitie met de bouw te kunnen starten.” Het komende seizoen moeten de leden en vrijwilligers van de jeugdafdeling van de voetbalclub dus nog gebruik maken van de sterk verouderde kantine met aanpalende kleed- en wasruimten.

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Om het kunstgras precies vlak te leggen is het af en toe nodig om onder de uitgerolde grasmatten te kruipen om een oneffenheid te verwijderen.

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Bij de aanleg van kunstgras komt het nodige handwerk kijken…

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Met één rol kunstgras kan een baan van tussen 65 en 70 meter lengte worden gelegd.

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Met een trekker wordt het kunstgras uitgerold.
29 juli 2010

Print deze pagina

Terug