BUITENSCHOOLSE OPVANG IN ZOMERVAKANTIE OP MEP-TERREIN

’We krijgen hier een vakantiegevoel’

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Op het MEP-terrein hebben de kinderen ruimte genoeg om te kunnen sporten en spelletjes te doen. (Foto: Albert Stolwijk).

DOOR MARIËLLE WIJFFELAARS

Sportvelden voor spelletjes, een groot opblaaszwembad voor de warme dagen en park Molenwijk en het Sparrenrijk om de hoek. De kinderen van de buitenschoolse opvang (bso) Kindertuin hebben plek genoeg om zich te vermaken. Tijdens de zes weken zomervakantie verhuist Kindertuin haar bso-activiteiten naar het terrein van hockeyvereniging MEP.

Buiten de vakantietijd zit elke bso van Kindertuin bij een basisschool. Tijdens de zomervakantie wordt dit jaar echter voor de tweede keer uitgeweken naar het MEP-terrein. ,,In de zomer zijn er veel minder kinderen en het is voor hen niet leuk om slechts met een paar leeftijdsgenootjes op de gewoonlijke locatie te zitten”, legt coördinator Marjolein Nieuwesteeg uit. ,,Door de bso’s te combineren is het voor de kinderen gezelliger. En voor de leidsters eigenlijk ook.”

De kinderen variëren in leeftijd van vier tot twaalf jaar en kunnen dagelijks terecht bij de opvang van 07.30 tot 18.30 uur. De activiteiten tijdens de zomervakantie staan in het teken van het thema ’Ik hou van Holland’. ,,We proberen rond dit thema activiteiten voor alle leeftijdsgroepen te bedenken”, vertelt Nieuwesteeg. ,,Maandag hebben we appelflappen gebakken en vandaag, dinsdag, staat het tikspel ’Boer zoekt vrouw’ op het programma.” Naast de georganiseerde activiteiten, is er op het terrein voldoende ruimte voor de kinderen om te voetballen, tennissen en te hockeyen. ,,Hockeyen is erg populair, gisteren gaven er een paar training aan de rest.”

ALLE RUIMTE
Het weer valt deze eerste week behoorlijk tegen, maar Nieuwesteeg hoopt dat de rest van de vakantieweken lekker warm zullen zijn. ,,We hebben namelijk een groot opblaaszwembad en het zou leuk zijn als we daar flink veel gebruik van kunnen maken.” Vorig jaar hebben de kinderen van de bso zes weken lang in het water gelegen, toen was het dan ook uitzonderlijk mooi weer. Ook maakt Kindertuin dankbaar gebruik van park Molenwijk en Sparrenrijk. ,,We gaan regelmatig met de kinderen wandelen in het bos of we doen er spelletjes. Als het regent, gaan we lekker binnen zitten om een leuke film te kijken”, zegt Nieuwesteeg. ,,Dit terrein is een perfecte locatie met veel mogelijkheden. Op een school ben je gebonden aan de speelplaats en hier is er alle ruimte. We krijgen er echt een vakantiegevoel van.”

Ook bij de kinderen is het terrein erg populair. Er wordt getennist, gedanst en een aantal doet mee aan het tikspel. Een cd met kinderliedjes zorgt voor muzikale omlijsting. Hoewel de meeste kinderen buiten aan het spelen zijn, kiest een enkeling ervoor om binnen te gaan tekenen en in de speelhoek te spelen. ,,Ik maak een mooie tekening voor mama”, klinkt het vanaf de tekentafel. ,,Daar verras ik haar mee als ze me straks komt halen.”

Buiten rennen de deelnemers aan het tikspel enthousiast in het rond, terwijl een groepje les krijgt in hockey. ,,Dat is echt hartstikke makkelijk”, roepen twee jongens stoer. ,,Het is net als voetbal, maar dan met een stick in je handen. Gewoon scoren en de bal bij je houden, daar gaat het om.”

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Leidsters van de Kindertuin smeren de kinderen goed in zodra de zon fel begint te schijnen. (Foto: Albert Stolwijk).
29 juli 2010

Print deze pagina

Terug