MULTICULTUREEL FESTIVAL GAAT DOOR OP 10 OKTOBER

Bazaar keert terug in park Molenwijk

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: De bazaar trok vorig jaar veel bezoekers naar park Molenwijk. Onder de kinderen waren de hennatatoeages erg populair. (Archieffoto Albert Stolwijk).

DOOR MARI╦LLE WIJFFELAARS

De Bazaar Selissenwal vindt dit jaar toch doorgang. Hoewel het er eerder naar uitzag dat het evenement wegens gebrek aan vrijwilligers en bestuursleden niet door zou gaan, krijgt het evenement zondag 10 oktober tˇch een vervolg in park Molenwijk. De naam is gewijzigd in Bazaar Boxtel.

Oorspronkelijk stond de Bazaar gepland voor zondag 11 juli. Omdat een aantal bestuursleden er mee stopte, was het onzeker of het evenement doorgang kon vinden. Nadat uiteindelijk onder leiding van de nieuwe voorzitter Geert Duijghuisen een nieuw bestuur was ge´nstalleerd, werden voorbereidingen getroffen voor de achtste editie van het multiculturele festival.

De eerste verandering die door de nieuwe bestuursleden werd ingevoerd is de naam. Omdat de organisatie wil dat de bazaar minder gericht wordt op de wijk maar juist op heel Boxtel, heet het evenement voortaan Bazaar Boxtel. ,,De bazaar werd de laatste jaren sowieso al steeds groter dat moet nu ook doorklinken in de naamö, vindt communicatieco÷rdinator Hans Pel.

Ook inhoudelijk verandert een en ander bij het multiculturele festival. Lag voorheen de nadruk vooral op elkaar de diverse culturen, in de achtste editie speelt kunst en cultuur een grote rol. Zo zullen diverse muzikanten en toneelspelers uit de gemeente Boxtel hun medewerking verlenen aan het festival. ,,Boxtel heeft veel talentvolle artiesten die we graag bij de Bazaar Boxtel willen betrekkenö, zegt Pel. ,,Maar natuurlijk blijft het evenement ook een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten.ö

OPTREDENS
Naast optredens van diverse Boxtelse artiesten kunnen bezoekers ook deelnemen aan workshops zoals pottenbakken en koekjes maken. Ook zijn er diverse lekkernijen uit allerlei werelddelen te proeven. ,,Momenteel wordt hard gewerkt aan het programma. De nieuwe bestuursleden zijn voortvarend te werk gegaan en hopen op 10 oktober een mooi programma te kunnen bieden aan de Boxtelarenö, aldus Pel.

De organisatie is nog op zoek naar vrijwilligers en Boxtelaren die hun talenten of kunsten willen vertonen. Ook wordt nog gezocht naar iemand die de logistiek voor zijn of haar rekening wil nemen en een vrijwilligersco÷rdinator. Ge´nteresseerden kunnen zich aanmelden via bazaarboxtel@gmail.com.
29 juli 2010

Print deze pagina

Terug