VAN BEERS BURGEMEESTER VAN CIRCUSGEMEENTE

Boxtel verwelkomt pipowagen

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Ghislaine de Brouwer (achter) en Marusjka Lestrade versieren samen met Tess en Juul Cijffers de pipowagen. (Foto: Albert Stolwijk).

DOOR MARIËLLE WIJFFELAARS

Vanochtend, donderdag 15 juli, is de pipowagen aangekomen op de Boxtelse Markt. De wagen werd gekocht met de startsubsidie van 10.000 euro die de initiatiefnemers ontvingen uit het project de Brabantse Dorpenderby. De pipowagen wordt gebruikt om de diverse circusprojecten in Boxtel te omlijsten.

Initiatiefnemer Paul Hermans, voor de gelegenheid verkleed als clown, wil dat Boxtel dé circusgemeente van de provincie Noord-Brabant wordt. ,,Er zijn al veel circusprojecten en onlangs ging ook de circustheaterschool van start. We streven ernaar dat in 2018 alle 30.000 inwoners van de gemeente Boxtel betrokken zijn bij het thema circus.”

De pipowagen werd officieel geopend door burgemeester Frank van Beers, die inmiddels ook is benoemd tot burgemeester van de circusgemeente Boxtel. ,,Met deze pipowagen komt de Boxtelse jeugd meer in contact met circustheater en dat is een goede ontwikkeling”, stelde Van Beers. ,,Men is samen bezig op een creatieve manier en dat wil ik zeker stimuleren. We gaan er dus vanuit dat Boxtel de Dorpenderby gewoon wint.”

Tijdens de Dorpenderby strijden negen dorpen om een hoofdprijs van 25.000 euro die zij mogen besteden aan een project binnen de gemeente. De negen finalisten ontvingen al een startkapitaal van 10.000 euro wat in Boxtel werd besteed aan de pipowagen. Mocht Boxtel de hoofdprijs winnen dan weet Hermans al wat daar mee moet gebeuren: ,,We willen eigenlijk wel bekabeling en een internetaansluiting in de wagen, zodat we er een soort rijdend circus-VVV van kunnen maken.”

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Paul Hermans (links) en burgemeester Frank van Beers openen de pipowagen op de Boxtelse Markt. (Foto: Albert Stolwijk).
15 juli 2010

Print deze pagina

Terug