BOXTEL: ’PARKEERPROBLEEM OPGELOST’

Hurks bouwt twaalf woningen op Oosterhof

DOOR MARC CLEUTJENS

Projectontwikkelaar Hurks Vastgoedontwikkeling wil twaalf woningen op winkelcentrum Oosterhof bouwen. Dat werd deze week duidelijk bij de presentatie van de bouwplannen voor de derde fase van plan Princenlant. De bouw van de huizen valt samen met de aanpak van het winkelcentrum, die volgens de winkeliers in Oosterhof al vele jaren dringend noodzakelijk is.

Samen met de gemeente Boxtel en Woonstichting Sint-Joseph werkt Hurks volgens directeur Erik Leijten aan de verdere uitwerking van de plannen voor Princenlant 3. Het hoofdgebouw van het ontwikkelingsgebied in Boxtel-Oost omvat 98 woningen en wordt gerealiseerd op de plek van het vroegere zwembad Den Haagakker.

In eerste instantie zou de bouw van Princenlant 3 samenvallen met de herstructurering en vernieuwing van Oosterhof, maar beide projecten zijn mede door de economische crisis losgekoppeld. Nu is ervoor gekozen om eerst de woningen in de derde fase van Princenlant te bouwen.

PARKEREN
Volgens burgemeester Frank van Beers vraagt vooral de parkeerproblematiek in en om Oosterhof extra aandacht. Nu er weer een appartementengebouw wordt gerealiseerd, dreigen parkeerterreinen verder dicht te slibben. ,,De bewoners van Princenlant 3 gaan parkeren onder hun woongebouw in een afgesloten garage waar geen andere parkeerders welkom zijn”, vertelt Van Beers. Personeel van Cello, dat twee wooneenheden gaat betrekken, krijgt parkeerplaatsen op het binnenterrein.

,,Ook de toekomstige bewoners van de twaalf woningen op Oosterhof krijgen een parkeerplaats onder Princenlant 3”, aldus de burgemeester. De inrit naar de halfondergrondse parkeergarage komt te liggen nabij het parkeerterrein van de zevende Hoogheemflat. De uitrit is geprojecteerd nabij de straat Octogoon, die uitkomt op de Hobbendonkseweg, nabij de rotonde Fellenoord.

Rondom Oosterhof worden de bestaande parkeerplaatsen opnieuw ingericht, waardoor er meer plaatsen voor auto’s komen. Daarnaast worden volgens de burgemeester extra parkeerplaatsen gerealiseerd, waarover eerder in nieuwsbrieven richting winkeliers en bewoners is gesproken.

Wanneer de verbouwing van winkelcentrum Oosterhof van start kan gaan, was deze week nog niet bekend.
15 juli 2010

Print deze pagina

Terug