OPEN HUIS IN MODELWONING AAN CROONPASSAGE

’Prinsheerlijk wonen in De Croon’

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Plan De Croon: prinsheerlijk wonen in hartje Boxtel. (Foto: Albert Stolwijk).

DOOR MARC CLEUTJENS

De meeste woningen in plan De Croon in hartje Boxtel zijn verkocht. Projectontwikkelaar Bouwfonds is tevreden over de ruime belangstelling voor het project en verwacht de laatste appartementen snel aan de man te kunnen brengen. Om de verkoop een extra zetje te geven, zijn twee modelwoningen ingericht die kandidaat-kopers over de streep moeten trekken.

Zaterdag 17 juli tussen 11.00 en 13.00 uur houdt Bouwfonds met Nuyens Makelaars een open huis in een van de modelwoningen. Het is een woning op de eerste etage van de Croonpassage, die te koop is voor een bedrag van 239.000 euro. ,,In totaal hebben we nog zeven woningen in dit middensegment te koop”, vertelt verkoopmanager Jo Rouschop van Bouwfonds tijdens een rondleiding. ,,We denken dat we kopers meer sfeer kunnen laten proeven als een woning al is ingericht.” Ze komen nog in aanmerking voor de Brabantse Verkoopgarantie, die Bouwfonds optrekt tot 95 procent. De maatregel moet de huizenmarkt in de provincie weer enigszins op gang brengen.

Het fraaie appartement heeft een ruime living en keuken, twee slaapkamer en een loggia waar het heerlijk toeven is. Bij de woning hoort een berging in de kelder, evenals een parkeerplaats in de garage die onder De Croon is gebouwd. ,,Nu de woning is ingericht, zie je pas echt hoe fraai het wonen is in De Croon”, zegt makelaar Joost Nuyens. Hij heeft prima ervaringen met modelwoningen; in Princenlant vielen kopers telkens voor dat appartement. ,,Daardoor moesten we wel telkens een andere modelwoning inrichten”, grinnikt Nuyens.

OOG VOOR DETAIL
Verkoopmanager Rouschop loopt tevreden rond door De Croon. Verschillende bewoners hebben zich al gevestigd aan de Croonpassage, de ’torenwoning’ op de hoek die twee etages telt was het meest in trek. ,,Maar ook alle woningen in de Dommelvilla, inclusief twee penthouses, waren vlot verkocht”, zegt Rouschop.

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Blik in de woonkamer van een van de penthouses in plan De Croon. Deze modelwoning kan zaterdag tijdens het open huis niet bezichtigd worden. (Foto: Albert Stolwijk).

Tijdens de rondleiding laat hij zien dat De Croon met oog voor detail is afgewerkt en er overal fraaie doorkijkjes naar de Sint-Petruskerk zijn. Bewoners worden bovendien met regelmaat getrakteerd op de stemmige carillonklanken van de toren. ,,Nu De Croon klaar is, kunnen mensen de echte woonsfeer ervaren. Tijdens eerdere kijkdagen was die sfeer er nog niet en had je als kijker het gevoel dat je op een bouwplaats rondliep. Nu wordt hier gewoond en gewerkt, De Croon leeft, het is hier prinsheerlijk wonen.”

Ook de voordeur van een van de penthouses gaat even van het slot. Beide riante penthouses aan de Markt zijn nog te koop; ze kosten 535.000 en 560.000 euro. Een van de appartementen is ook ingericht als modelwoning, maar is zaterdag niet te bezichtigen. ,,Deze woningen trekken een ander publiek dat niet komt op een kijkdag. Belangstellenden voor penthouses kunnen beter een persoonlijke afspraak maken met een makelaar”, zegt de verkoopmanager van Bouwfonds.

En dan zijn er nog de elf winkelunits in De Croon. Boxtel heeft de mond vol over de leegstand in het centrum en een korte rondgang leert dat veel panden leegstaan. Toch is er serieuze belangstelling voor de winkels in De Croon, zegt Rouschop. Speelgoedzaak Bart Smit opent 24 juli haar deuren, ook Durlinger Schoenen gaat waarschijnlijk volgende week al open. ,,Verder hebben we verschillende goede contacten, maar is het nog te vroeg om de vlag al uit te hangen.”

Rouschop verwacht dat de officiële opening van De Croon daardoor nog even op zich zal laten wachten. Bouwfonds hoopt de komende maanden eerst nog wat winkeluntis te verhuren.

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: De meeste appartementen in plan De Croon zijn bewoond. Vooral de ’torenwoning’ op het hoekje van de Croonpassage was erg in trek. (Foto: Albert Stolwijk).
15 juli 2010

Print deze pagina

Terug