BOXTELS BEDRIJF LEVERT 400 KILO GOUDEN CONFETTI

Magic FX kleurt WK-finale

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Beeld van de huldiging van het Italiaanse nationale voetbalteam na de gewonnen finale om de wereldtitel in 2006. De Boxtelse fabrikant Magic FX zorgde destijds in Berlijn voor de special effects en is daarvoor ook verantwoordelijk tijdens de ceremonie na afloop van de eindstrijd van het WK in Johannesburg op zondag 11 juli. (Foto: Magic FX).

DOOR STEFAN LATIJNHOUWERS

Magic FX is een bedrijf uit Boxtel dat zich gespecialiseerd heeft in het vervaardigen van special effects die gebruikt worden tijdens tal van grotere en kleinere evenementen. Een wel heel bijzondere gelegenheid is de finale van het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika op zondag 11 juli in het Soccer City-Stadion in Johannesburg. ,,Tijdens de huldigingsceremonie worden veel producten ingezet van Magic FX, aldus salesmanager Jip van Krieken.

De special effects die Magic FX inzet zijn onder meer valdoeken, bellen, vlammen, streamers (slingers) en confetti. ,,Het belangrijkste doel voor ons is ervoor te zorgen dat het evenement zo spectaculair mogelijk overkomt op het publiek, aldus Van Krieken. ,,Wij hebben in de afgelopen weken verschillende zendingen naar een klant van ons in Zuid-Afrika verstuurd, waarmee tijdens de huldigingceremonie na de WK-finale veel spektakel geboden kan worden.

Van Krieken vertelt dat Magic FX weliswaar de fabrikant is van de producten, maar dat de show op 11 juli verzorgd wordt door de Afrikaanse klant. ,,Wij hadden natuurlijk zelf ook graag in het vliegtuig naar Zuid-Afrika gezeten, maar de zaken in Boxtel gaan gewoon door. Ondanks dat het heel aanlokkelijk klinkt, blijven wij liever bij de les en laten we het uitvoerende werk over aan onze gespecialiseerde klanten. Zeker in Afrika, waar je op een ander continent en in een ander land met hele andere regels te maken hebt.

CONFETTI
Magic FX heeft in de weken voorafgaand aan het wereldkampioenschap vier pallets naar Afrika verstuurd. Van Krieken: ,,Het materiaal bestaat zowel uit apparaten om confetti mee af te schieten als gouden snippers. Het gaat hierbij om 400 kilogram aan gouden confetti. De wereldvoetbalbond Fifa heeft ons vier jaar geleden benaderd om het wereldkampioenschap in Duitsland op te luisteren met special effects, waarna wij de opdracht aan een Duitse klant gaven die vervolgens met onze apparatuur en confetti de gehele show heeft uitgevoerd. Dat werd uiteindelijk een enorm spektakel en heeft onze naam goed gedaan.

Van Krieken geeft aan dat Magic FX ook veel andere grootschalige evenementen letterlijk kleur heeft gegeven met special effects, waaronder de concerten van deejay Tisto en Guus Meeuwis, maar ook huldigingen bij voetbalclubs als Ajax, PSV en FC Twente en televisieshows.

Van Krieken: ,,Behalve de grote en bekende projecten zijn we ook te vinden bij kleinere evenementen zoals onlangs de Boxtelse Catwalk en het beachvolleybalfestijn Rabo Beach Break op de Markt in Boxtel. Dat doen we ook heel graag, maar de opdracht voor de WK-finale is wel heel speciaal, het zou helemaal geweldig zijn als het Nederlands voetbalelftal wereldkampioen zou worden.

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: In 2005 werd het wereldkampioenschap voetbal voor spelers tot 20 jaar gehouden in Nederland. De finale, die gespeeld werd in Utrecht, werd gewonnen door Argentini. Op de foto is de huldigingsceremonie van de Argentijnen te zien met special effects van het Boxtelse bedrijf Magic FX. (Foto: Magic FX).
8 juli 2010

Print deze pagina

Terug