RIJDEN ZONDER SPOORBOEKJE AMSTERDAM-EINDHOVEN

Wethouder vreest chaos bij NS-proef

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: De proef ’Elke tien minuten een trein’ trok vorig jaar veel media-aandacht. Toenmalig verkeerswethouder Wim van Erp geeft uitleg voor de camera van Omroep Brabant. (Archieffoto Albert Stolwijk).

Het rijden zonder spoorboekje dat de NS en ProRail in september een maand lang invoeren op het traject Amsterdam-Eindhoven, zal in Boxtel leiden tot chaos. Dat voorspelt verkeerswethouder Wim van der Zanden (Balans) deze week in Brabants Centrum. Een eerdere proef leverde volgens Van der Zanden geen representatieve cijfers op.

’Elke tien minuten een trein’ is het motto van de proef die NS en ProRail van 6 september tot 1 oktober gaat houden. De proef werd vorig jaar aan het einde van de zomervakantie gehouden en leverde bij de initiatiefnemers louter juichende reacties op. De Boxtelse politiek veegde de vloer aan met de uitkomsten omdat het nog vakantie was en geen reëel beeld ontstond van de problemen bij de veelvuldig gesloten dubbele overweg in de Tongersestraat. Ook wegwerkzaamheden en omleidingen waren van invloed op de resultaten van de proef, waarvan wethouder Van der Zanden naar eigen zeggen direct afstand heeft genomen.

,,De uitkomsten van toen kwamen NS en ProRail misschien goed uit, maar waren voor Boxtel beslist niet representatief. Daarom is het goed dat er een tweede proef komt omdat ik er van overtuigd ben dat deze niet anders dan chaos kan veroorzaken in Boxtel.”

Volgens de wethouder is de veiligheid en de leefbaarheid van de inwoners in het geding als er veel meer treinen gaan rijden. ,,Een nieuwe proef kan ook Boxtel handvatten bieden om oplossingen te kiezen voor de verkeersproblemen.”

In de papieren editie van Brabants Centrum: ’Rijden zonder spoorboekje garantie voor chaos in Boxtel’.

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Rijden zonder spoorboekje, ook in Boxtel. De proef die vorig jaar veel kritiek oogstte in Boxtel, krijgt een vervolg in september. De dubbele overweg wordt volgens wethouder Wim van der Zanden een echte flessenhals. (Archieffoto: Albert Stolwijk).
1 juli 2010

Print deze pagina

Terug