TOON STRIK: OPEN MET CARNAVAL

Verbouwing De Kom nu op volle snelheid

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: De eeuwenoude buitenmuren van De Kom staan nog overeind. Eigenaar Toon Strik (rechts) begeleidt de verbouwing van het café tot horecabedrijf met Ierse pub en restaurant. (Foto: Albert Stolwijk).

DOOR MARC CLEUTJENS

De verbouwing van café De Kom op de hoek van de Stationsstraat en de Breukelsestraat is deze week definitief van start gegaan. Volgens ondernemer en eigenaar Toon Strik wordt het bouwval omgevormd tot een horecabedrijf waarin een Ierse pub en een restaurant worden gevestigd. Op de bovenverdieping komen twee appartementen.

,,We zijn full speed aan de slag gegaan”, vertelde Strik deze week. Nadat zijn bouwplannen door tal van procedures een vertraging van ruim tweeënhalf jaar hadden opgelopen, kon deze week eindelijk een begin worden gemaakt met de bronbemaling. ,,Die is nodig omdat er onder De Kom een grote kelder komt die 500 kubieke meter meet. Hierin komen de biertanks en veertien toiletten.”

Strik geeft aan dat hij opgelucht is dat de verbouwing van het in december 2005 door brand verwoeste pand opgeknapt kan worden. ,,Het is een zaak van lange adem geworden die niet iedereen vol zou kunnen houden”, blikt hij terug. ,,Dit project geeft aan dat ondernemen niet altijd makkelijk is, maar wij laten ons niet zo gauw uit het veld slaan.” De ondernemer stelt dat hij graag knokt voor zijn zaak en lef wil tonen. ,,Zo hebben we vorig jaar ook autobedrijf Vullings over kunnen nemen.”

BEHOEFTE
De precieze invulling van het horecabedrijf in de vroegere Kom staat volgens Strik nog niet vast, hoewel zijn voorkeur nog steeds uitgaat naar een Ierse pub en een restaurant. Daarnaast wil hij Boxtel in de carnavalsperiode weer een grote uitgaansgelegenheid gaan bieden. ,,Na het verdwijnen van zalen als Bellevue en Marktzicht merk je dat daaraan behoefte bestaat. Hier kunnen straks met carnaval 500 tot 600 mensen feest gaan vieren.”

De ondernemer vertelde deze week dat op volle snelheid gewerkt wordt aan De Kom. Nog voor de bouwvakvakantie moet de grote kelder ingegraven zijn. De verwachting is dat het casco van het complex rond Kerstmis klaar is. ,,Het streven is om met carnaval 2011 de eerste gasten te kunnen ontvangen.”

Rondom de bouwplaats heeft Strik een grote schutting geplaatst, die afgelopen weekeinde door graffitikunstenaars is beschilderd. ,,Heel toepasselijk zijn daarop ook bouwvakkers geschilderd. Die passen wel bij het werk dat nu eindelijk van start is gegaan.”
1 juli 2010

Print deze pagina

Terug