HOOGSTE PUNT STARTERSWONINGEN IN LIEMPDE

Starters staan te trappelen voor verhuizing naar Heideweg

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Zicht op de starterswoningen in het plan Heideweg. Wethouder Peter van de Wiel hees donderdag 1 juli de vlag bij het bereiken van het hoogste punt. (Foto: Albert Stolwijk).

DOOR MARC CLEUTJENS

Als wethouder Peter van de Wiel donderdag 1 juli de vlag in top heeft gehesen bij de 27 starterswoningen in Liempde, is de oplevering van dit opvallende bouwproject aan de Heideweg weer een stap dichterbij gekomen. De toekomstige bewoners staan volgens voorzitter Wilbert van Ruremonde van de kopersvereniging te trappelen om naar hun nieuwe huis te verkassen.

,,Het bereiken van het hoogste punt is écht een mijlpaal”, zegt Van Ruremonde. ,,Natuurlijk is het leuk als er een bouwput te zien is en aan de fundering gewerkt wordt. Maar nu wordt er gemetseld, worden kozijnen gesteld en staat het dak erop. Nu zien al onze leden dat er wordt gewerkt aan onze toekomstige woonwijk.” De voorzitter van de kopersvereniging is blij dat met het bereiken van het hoogste punt een nieuwe stap kan worden gezet. De volgende stap is de oplevering en die is gepland in oktober. ,,Dan krijgen alle 27 bewoners de sleutel en kunnen we er na een heel lang voorbereidingstraject eindelijk gaan wonen.”

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Bouwvakkers van bouwbedrijf Olijslagers uit Veghel metselen de muren van de 27 starterswoningen in Liempde. (Foto Albert Stolwijk).

Van Ruremonde gaf deze week aan dat de financiële afwikkeling voor veel kopers nogal wat voeten in aarde heeft gehad. ,,De aannemer is begonnen op een moment dat velen de financiering nog niet rond hadden”, aldus de voorzitter van de kopersvereniging. ,,Dat kwam vooral door de administratieve rompslomp rondom die startersleningen. Met name overheden hebben veel tijd nodig om die te beoordelen en toe te kennen.”

Nu hebben alle bewoners hun zaakjes op orde en mogen ze zich ook financieel eigenaar noemen van een starterswoning in het veelbesproken Liempdse plan Heideweg. Volgens Van Ruremonde blijft de kopersvereniging ook na oplevering van de huizen bestaan. ,,De paden die achter de starterswoningen liggen, zijn gezamenlijk eigendom en die gaan we samen inrichten. Doordat we een gezamenlijk eigendom hebben, houden we de vereniging in stand, ook al wordt dit geen vereniging van eigenaren. Zo’n zwaar orgaan hebben we niet nodig in Liempde.”

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: De huurwoningen in het plan Heideweg zijn al bijna klaar.(Foto: Albert Stolwijk).
1 juli 2010

Print deze pagina

Terug