OPNIEUW BEZWAREN TEGEN PLANNEN

Weer vertraging voor Dommel door Boxtel

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Graafmachines baggeren het laatste stukje Dommel aan de oostkant van de Eindhovenseweg. Het gedeelte aan de westkant van de Eindhovenseweg tot Stapelen volgt. (Foto: Albert Stolwijk).

DOOR MARIËLLE WIJFFELAARS

Het project Dommel door Boxtel heeft wederom vertraging opgelopen. Er is bezwaar gemaakt tegen het project bij de gemeente Boxtel en Waterschap De Dommel kan niet met de werkzaamheden beginnen zolang deze procedure loopt. Wel werd donderdag 1 juli gestart met de werkzaamheden in het laatste traject van het project, van de Mgr. Wilmerstraat tot rijksweg A2.

Dat het plan weer vertraging heeft opgelopen is een grote domper voor het waterschap. Eerder werd al bezwaar aangetekend door vereniging Het Groene Hart en ook met deze fase van het plan is de vereniging het niet eens. ,,Erg jammer, vooral omdat we alle belanghebbenden hebben betrokken bij het voortraject”, licht woordvoerster Ria Nibourg van het waterschap toe. ,,Omdat ook Het Groene Hart daarbij betrokken was, hadden wij niet verwacht dat deze groepering bezwaar zou maken.”

Het traject waartegen nu bezwaar is ingediend, loopt van kasteel Stapelen naar de Zwaanse brug. Deze fase bestaat uit het baggeren van de waterbodem, aanpassen van de oever voor de ecologische verbindingszone en het aanleggen van steigers. Het grootste deel van de baggerwerkzaamheden is al voltooid, maar werd tijdelijk stilgelegd in verband met het broedseizoen.

Het waterschap moet wachten met de werkzaamheden in het centrum tot een uitspraak is gedaan over de bezwaarschriften. Op welke termijn het werk hervat kan worden, is nog onduidelijk. ,,De vertraging is voor ons behoorlijk frustrerend”, erkent Nibourg. ,,Het betekent weer een fikse achterstand, terwijl we hadden gehoopt direct na het broedseizoen aan de slag te kunnen gaan.” Wel werd vandaag gestart met de derde fase van het project. Er is gestart met baggeren van de Dommel tussen de Mgr. Wilmerstraat en rijksweg A2, in de buurt van waterschap De Dommel.

Donderdag 1 juli organiseerde het waterschap een inloopbijeenkomst in restaurant Villa Het Hof in Boxtel. Medewerkers aan het project gaven daar uitleg aan omwonenden en andere geďnteresseerden over het verloop van de werkzaamheden.
1 juli 2010

Print deze pagina

Terug