’KENNISMAKEN MET VERSCHILLENDE CULTUREN’

Boxtelse loopt stage bij
Europees Parlement

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: De Boxtelse Ihsane Rahmoune loopt stage bij het Europees Parlement in Brussel. (Foto: collectie Ihsane Rahmoune).

DOOR MARIËLLE WIJFFELAARS

De Boxtelse Ihsane Rahmoune (19) loopt sinds februari stage bij het Europees Parlement in Brussel. De studente van ROC Eindhoven houdt zich voornamelijk bezig met administratieve werkzaamheden voor de Europese PvdA-fractie.

Wat houden je werkzaamheden bij het Europees Parlement precies in?

,,De eerste maand heb ik secretariaatswerkzaamheden gedaan voor parlementslid Emine Bozkurt (PvdA). Inmiddels hou ik me bezig met administratieve taken, waaronder betalingen van salaris, boekhouden, contracten en procedures. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de groepen die een bezoek brengen aan het Europees Parlement. Ik zorg ervoor dat zij een rondleiding krijgen, een parlementslid kunnen spreken en dat er een lunch klaarstaat. Eén keer per maand ga ik naar Straatsburg om daar te kijken naar de activiteiten van het Europees Parlement. Daar leer ik veel van.”

Hoe kom je aan zo’n unieke stageplek?

,,Ik studeer aan het ROC in Eindhoven, in de richting openbaar bestuur. Mijn eerste stage heb ik gedaan bij de afdeling Burgerzaken van de gemeente Boxtel. Twee jaar geleden heeft een andere leerling mijn school stage gelopen in Brussel en via mijn voormalige stagebegeleider Peter van de Wiel (inmiddels wethouder in Boxtel – red.) ben ik hier terechtgekomen. Natuurlijk heb ik zelf ook moeten solliciteren en een aantal gesprekken moeten voeren.”

Hoe bevalt het werken en wonen in Brussel?

,,Ik woon op een kamer in een studentenhuis en dat bevalt prima. Ik ben voor het eerst zo’n lange tijd van huis en mis mijn familie wel heel erg, daarom ga ik elke twee weken naar Boxtel. Het verschil tussen Brussel en Boxtel is ontzettend groot. Ik vind Brussel een erg leuke stad. Het leeft echt en ik kom veel mensen tegen. Ook via het werk ontmoet ik veel mensen uit allerlei verschillende landen en leer veel over culturen, dat is erg interessant. Ik moest in het begin erg wennen, maar heb mijn draai nu helemaal gevonden.”

Wat zijn je plannen als de stage is afgerond?

,,Op 9 juli ben ik klaar met mijn stage en over een half jaar doe ik examen. Daarna wil ik verder gaan studeren, waarschijnlijk ga ik Hogere Europese Beroeps Opleiding (HEBO) in Den Haag volgen. Politiek en met name Europese politiek, heeft absoluut mijn interesse. Ik hoop hier uiteindelijk in door te kunnen groeien.”
24 juni 2010

Print deze pagina

Terug