BASISSCHOOL DE BEEMDEN ZAMELT GELD IN

Leerlingen in actie voor comapatiënt

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: De leerlingen van groep 6 zijn druk bezig met geld inzamelen voor de negenjarige Jelte. Isa Sindorff (links), Jenthe Tromp (midden) en Bente Teulings (rechts) willen dat de spaarpot zo vol mogelijk komt te zitten. (Foto: Albert Stolwijk).

DOOR MARIËLLE WIJFFELAARS

Leerlingen uit groep 6 van basisschool De Beemden zijn momenteel druk bezig met het inzamelen van geld voor Stichting Jelte. Deze stichting werd door de ouders van comapatiëntje Jelte Stronkhorst uit Biddinghuizen opgericht. De negenjarige werd in september 2009 in elkaar geslapen en ligt sindsdien in coma. De ouders van Jelte willen met het ingezamelde geld naar de Verenigde Staten waar hun zoon een behandeling zou moeten ondergaan, die niet wordt vergoed door de zorgverzekeraar.

Jelte werd in september 2009 door twee jongens van 10 en 14 jaar in elkaar geslagen. Hij raakte buiten bewustzijn en na vele onderzoeken bleek dat Jelte een zware hersenkneuzing en bloed tussen zijn hersenvliezen had. Jelte kwam uiteindelijk weer bij, maar raakte een paar dagen later in coma. Sinds februari is de negenjarige weer thuis, maar om beter te kunnen herstellen, zou hij eigenlijk hyperbare zuurstoftherapie in de Verenigde Staten moeten krijgen. Hiervoor is minstens 150.000 euro nodig.

Leerlinge Frederique van der Meijden van de Boxtelse basisschool De Beemden zag een bericht over Jelte in de krant en nam het knipsel mee naar school. In overleg met juffrouw Joyce Huijberts besloten de leerlingen geld in te gaan zamelen zodat Jelte wellicht naar de Verenigde Staten kan. ,,We hebben een grote spaarpot in de klas staan waar we al ons verdiende geld in doen”, vertelt Frederique.

MICROFOON
Groep 6 heeft verschillende manier bedacht om geld in te zamelen. ,,We zamelen flessen met statiegeld in en doen allerlei klusjes zoals gras maaien en afwassen”, zegt Manon Rooijendijk. Jenthe Tromp vult aan: ,,We hebben in twee weken tijd ruim 250 euro verdiend voor Jelte.” Het meeste geld werd opgehaald tijdens een optreden wat de kinderen verzorgden bij het Baanderherencollege in Boxtel. Samen met de Gildenbonds harmonie werden liedjes gezongen. ,,Manon en ik moesten door een microfoon aan de bezoekers meer vertellen over de actie voor Jelte”, zegt Isa Sindorff. ,,We hebben die avond echt veel geld verdiend. Iemand gaf zelfs tien euro!”

Juf Joyce heeft inmiddels een e-mail gestuurd naar de ouders van Jelte en hen ingelicht over de actie van groep 6. ,,Ze hebben al teruggemaild”, vertelt Bente Teulings. ,,Ze waren erg blij met onze hulp.” Voorlopig blijft de klas nog activiteiten organiseren om geld in te zamelen. Degenen die groep 6 en Jelte willen steunen, kunnen geld doneren via de website www.help-jelte.nl of een bedrag afgeven op basisschool De Beemden aan het Apollopad in Boxtel.
24 juni 2010

Print deze pagina

Terug