FESTIVALWEEKEINDE OP 2, 3 EN 4 JULI IN LIEMPDE

Dialecten en Amerikaanse auto’s op landgoed Velder

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Tijdens het All American Sunday Festival zijn diverse Amerikaanse old- en newtimers te bezichtigen.

DOOR MARIËLLE WIJFFELAARS

Op landgoed Velder in Liempde wordt van vrijdag 2 tot en met zondag 4 juli het Dialectpop Festival Nederland gehouden. Het evenement wordt gecombineerd met Scoutpop (2 juli) en American Cars (4 juli). En dat is voor het eerst. De organisatie van het festival is in handen van de Stichting Nederlandse Dialecten en Streektalen.

De organisatie van het festival is via de provincie Noord-Brabant bij landgoed Velder terecht gekomen. ,,We waren op zoek naar een unieke locatie waar ook een mogelijkheid tot kamperen bij was”, vertelt Ron de Vos namens de organisatie. ,,Twee jaar geleden wilden we het festival ook op Velder houden, maar toen kwam het niet rond omdat er geen evenementen gehouden mochten worden.”

Sinds 2005 werd in het eerste weekeinde van juli Streekfestival Het Groene Woud gehouden op het landgoed. In maart werd bekend gemaakt dat het evenement dit jaar niet doorgaat wegens een gebrek aan sponsors. Het Streekfestival kenmerkte zich door een combinatie van muziek, sport, landbouw, natuur, kunst en cultuur. ,,We hebben geprobeerd om het Streekfestival te betrekken bij ons evenement, maar deze samenwerking is uiteindelijk niet doorgegaan”, meldt De Vos.

Het is de eerste keer dat Dialectpop wordt gehouden in combinatie met twee anderen festivals. De Vos hoopt hiermee meer jeugdige bezoekers te trekken. ,,Dialectpop heeft geen positieve associatie bij de jeugd. Door Scoutpop en American Cars in hetzelfde weekeinde te organiseren, hopen we het evenement aantrekkelijker te maken voor jongeren.” De kampeergelegenheid op het landgoed wordt straks gebruikt voor medewerkers en bands maar is ook voor bezoekers beschikbaar. ,,De kaartverkoop loopt nog niet heel hard, maar dat heeft ook alles te maken met het wereldkampioenschap voetbal. We gaan er vanuit dat men wellicht niet vooraf kaartjes zal kopen, maar dat zal doen net voor het weekeinde.”

PROGRAMMA
Het festivalweekeinde start vrijdag 2 juli om 18.00 uur met Scoutpop. De bands Copy Cat, The Heinoos en Rebzije verzorgen een optreden. Het programma eindigt om 22.30 uur. Als het Nederlandse voetbalelftal op deze dag de kwartfinale speelt, is deze vanaf 16.00 uur te zien op een groot scherm.

Zaterdag 3 juli wordt de derde editie van het festival Dialectpop gehouden. Deelnemende bands strijden om de titel Dialectact 2010. Ook winnaars van de vorige edities, feestformatie WC Experience en Van Wieren uit Friesland, zijn aanwezig om hun titel te verdedigen. Daarnaast zijn er optredens van Brabocana, Ruud van den Boogaard, Band Zonder Banaan, Vledder, Peter Dictus, Egipt, Tunebone, Bogey and the Longhorn, Bestel mè, Limbo-project, Allez Soldaat en Kennèh. Ook de Brabantse cabaretière Karin Bruers betreedt het podium. De acts zijn afkomstig uit allerlei provincies zodat veel verschillende dialecten te horen zijn. Dialectpop duurt van 12.00 tot 01.00 uur. De optredens worden verspreid over het terrein gehouden. Er worden twee grote festivaltenten geplaatst. Het hoofdpodium bevindt zich in de open lucht.

Op zondag 4 juli vindt vanaf 10.00 uur het All American Sunday Festival plaats. Tijdens dit evenement wordt een grote USA-carmeeting gehouden, waar veel Amerikaanse old- en newtimers te bezichtigen zijn. Ook zijn er optredens van rock & rollbands. De presentatie van het festival is in handen van Eric Holm, bekend van Omroep Zeeland. Kaartjes zijn vanaf heden verkrijgbaar bij winkelketens Videoland, Moviemax en Primera, via Easyticket en via www.dialectpopnederland.nl.

Inwoners van de gemeente Boxtel mogen het festival gratis bezoeken. Door naam, voorletter en postcode te e-mail naar dfn@zeelandnet.nl heeft men op vertoon van legitimatiebewijs het gehele festival gratis toegang.

Meer informatie: www.dialectpopnederland.nl.

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: De Brabantse cabaretière Karin Bruers verzorgt een optreden tijdens het festival Dialectpop op landgoed Velder. (Archieffoto Brabants Centrum).
24 juni 2010

Print deze pagina

Terug