SETH GAAIKEMA KOMT TERUG

Veelzijdig programma in Podium Boxtel

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Seth Gaaikema: try-out in Podium Boxtel. (Archieffoto: Albert Stolwijk).

Met bijna twintig professionele voorstellingen in het verschiet staat Podium Boxtel aan de vooravond van een nieuw seizoen. Muziek, theater, cabaret en kindershows markeren het programma dat donderdag tijdens een preview is gepresenteerd en vandaag in een theaterkrant wordt verspreid onder alle abonnees van Brabants Centrum.

De grootste productie die komend seizoen in de theaterzaal aan de Burgakker neerstrijkt is ongetwijfeld U2NL, een van de beste Europese coverbands die een meer dan twee uur durend concert in Boxtel gaat verzorgen. U2NL speelt niet alleen het repertoire van de Ierse rockband, maar slaagt er tijdens de shows in de sfeer van een echt U2-concert te creëren. ,,En dat is feest”, belooft locatiemanager Saskia van den Eshof van Podium Boxtel, die trots is op de komst van U2NL. ,,Speciaal voor deze band kiezen we voor een concertopstelling en gaan alle stoelen de zaal uit, zodat er volop gedanst kan worden.” U2NL staat donderdag 18 maart in Podium Boxtel.

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Sami El Ghousli is het gezicht van de Boxtels-Marokkaanse band Kasba. (Archieffoto: Albert Stolwijk).

Opvallend is de terugkeer van cabaretier Seth Gaaikema, die ook afgelopen seizoen in Boxtel te gast was. ,,Seth heeft aangegeven dat het optreden in Boxtel zo goed is bevallen dat hij graag terugkomt”, vertelt Van den Eshof. ,,De voorstelling in Boxtel is een try-out van de show ’Het mooiste komt nog’, die in het teken staat van het vijftigjarig theaterjubileum van Seth.” Seth Gaaikema komt naar Podium Boxtel op donderdag 9 december.

Kasba is de lokale trots die Podium Boxtel beslist tot de laatste plaats gaat vullen. Kasba opent het seizoen in Podium Boxtel op donderdag 30 september en staat garant voor een mix van raï, rock en reggae. De band van zanger en componist Sami El Ghousli beleefde de grote doorbraak in februari 2002, toen ze optrad tijdens het huwelijksfeest van kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima in de Amsterdam Arena. Sindsdien volgden optredens met grote artiesten, maar ook kleine optredens, bijvoorbeeld op de Bazaar Selissenwal. De bazaar was voor Kasba vaak een echte thuiswedstrijd.

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Dirk Scheele komt ook komend seizoen naar Podium Boxtel. (Archieffoto Albert Stolwijk).

CABARET
Tal van cabaretiers maken komend seizoen hun opwachting in Podium Boxtel. Onder hen Mark van de Veerdonk (12 mei), die al eerder in Boxtel te zien was en bekend staat om zijn hilarische optredens. Ook stand-up comedian Jochen Otten komt naar Podium Boxtel (3 februari), net als de onnavolgbare Paulien Cornelisse (11 november) en Roue Verveer, die bekend is van zijn programma’s bij de Vara en zijn shows in de Comedytrain.

Verfrissend belooft de show van Hassans Angels te worden op 24 maart. Met ’Hoop Geziek en Liefde’ staan Elvan Akyildiz (ook bekend van Sesamstraat) en Inci Lulu Pamuk op de planken en vertellen ze over hun ’marktonderzoek’ naar de liefde. ’Genade’ is de titel van de show van aanstormend cabarettalent Thijs Maas (13 januari). Brabants Plat trekt vast en zeker op 27 januari een volle bak.

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: JW Roy in actie tijdens Streekfestival Het Groene Woud. (Archieffoto Peter de Koning).

MUZIEK
Jan Willem Roy is een van de bijzondere muzikanten die komend seizoen in Podium Boxtel zal optreden. Roy is bekend van zijn composities voor Gerard van Maasakkers, maar is ook zelf een begenadigd artiest. Na eerst in het Engels te hebben gezongen, is hij overstapt op het Nederlands en vertolkt hij bij voorkeur Brabantse liedjes. In Podium Boxtel speelt hij de show ’JW Roy weet het beter’ op 10 februari.

Kleinkunst, cabaret en muziektheater zijn de ingrediënten van de voorstelling Markante Meiden, die op 24 februari naar Boxtel komt. De zanggroep Rock4 (14 april) speelt op de bühne van Podium Boxtel het tienjarig bestaan met een terugblik op de mooiste close harmony vertolkingen van het afgelopen decennium. Zoals Uninvited van Alanis Morissette, Mama van Genesis en Bohemian Rhapsody van Queen.

De jeugd komt in Podium Boxtel aan haar trekken met vorstellingen van Dirk Scheele, die al eerder te gast was, en Cowboy Billie Boem. De show van U2NL wordt onbetwist de grootste productie. Met het concert ’U2 in blinding lights’ spelen de bandleden een overzicht van oud en nieuw werk van de Iers rockers. Swingen dus met I will follow of een traantje wegpinken als het ingetogen One de revue passeert.

Meer informatie over het programma in Podium Boxtel staat op www.podiumboxtel.nl en in de theaterkrant die vandaag in het hart van Brabants Centrum is opgenomen.

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: van de Veerdonk ten voeten uit... (Archieffoto: Albert Stolwijk).
3 juni 2010

Print deze pagina

Terug