EXTRA KOOPZONDAG OP 13 JUNI

Geen poging wereldrecord catwalk

DOOR HENK VAN WEERT

Organisator René Bezemer krijgt geen toestemming om ’s werelds grootste catwalk in het centrum van Boxtel op te bouwen. De veiligheidsrisico’s zijn te groot, oordeelt burgemeester Frank van Beers.

Bezemer heeft vanochtend, donderdag 3 juni te horen gekregen dat de gemeente Boxtel definitief geen vergunning verleent voor de opbouw van een 1.700 meter lange catwalk in de centrumstraten. Het feit dat hulpdiensten door zo’n doorlopend podium belemmerd worden in geval van calamiteiten geeft de doorslag, meldde burgemeester Van Beers. Het driedaags evenement dat de exploitant van restaurant Villa Het Hof heeft voorbereid, gaat in kleinere opzet door. Er wordt alleen een catwalk opgebouwd op de Markt en in de nieuwe Croonpassage die vandaag is geopend.

MODE EN MUZIEK
Eind vorige week verwachtte Bezemer de vergunningen rond te hebben. Dat bleek ijdele hoop. Sinds maart is hij bezig om een driedaags modefeest te organiseren waarbij een enorme catwalk wordt opgebouwd. In het winkelgebied tonen zaterdag 12 en zondag 13 juni niet alleen lokale en regionale modezaken hun collectie, ook creaties van landelijke couturiers moeten worden geshowd door een groot aantal modellen. Op vrijdag-, zaterdag- en zondagavond klinkt op diverse plekken muziek. Onder de titel ’Boxtel à la carte’ hoopt Bezemer een evenement van nationale allure op touw te zetten. Hij gokt op dertigduizend bezoekers. Heikel punt was vanaf het begin de veiligheid.

Zondag 13 juni wordt in het centrum van Boxtel een extra koopzondag gehouden.
3 juni 2010

Print deze pagina

Terug