BOXTEL AAST OP PLEKJE IN GUINESS BOOK

Nóg langere catwalk in centrumstraten

DOOR HENK VAN WEERT

Om ’s werelds langste catwalk te realiseren moeten vrijdag 11 juni in Boxtel fiks meer podiumdelen aaneen worden gekoppeld dan was gepland. Begin april werd het wereldrecord in Thailand verbroken, waardoor het modepodium dat René Bezemer van restaurant Villa Het Hof laat bouwen geen 1.500 maar 1.700 meter lang moet worden. Akki Bouwteam en decorateur Frank van den Braak gaan dat karwei klaren.

Bezemer is druk doende om onder de titel ’Boxtel à la Carte’ een driedaags evenement op te zetten dat hij een nationale uitstraling wil meegeven. Met het bouwen van ’s werelds langste catwalk wil de ondernemer niet alleen een plaatsje verwerven in het Guiness Book of Records, maar wil hij ondernemend Boxtel ook cultureel op de kaart zetten.

Dinsdag 25 mei heeft hij overleg gevoerd met vooral collega-ondernemers uit de modebranche. Zij krijgen de gelegenheid hun artikelen te laten showen door modellen. ,,Ik had de eigenaren van kledingzaken al een informatiepakket gestuurd, maar dat was niet voldoende om hen over de streep te trekken. Daar hebben we ons wat op verkeken. Het heeft wat meer moeite gekost om hen te overtuigen, maar na de mondelinge toelichting proef ik toch veel enthousiasme”, vertelde Bezemer gisteren.

Dat enthousiasme moet uitmonden in een tweedaagse modeshow op een 1.700 meter lange catwalk. Met de opbouw daarvan wordt vrijdag 11 juni gestart na de weekmarkt en de werkzaamheden zullen de hele avond en nacht doorgaan, zo is de verwachting. De catwalk strekt zich uit van de Rabobank aan de Stationsstraat tot aan de afslag Fellenoord in de Rechterstraat en voert voorts door de Rozemarijnstraat, over de Markt, door de Croonpassage, Kruisstraat en Burgakker.

De voorbije weken hebben bij Tiga Health & Beauty castings plaatsgevonden en dat heeft geresulteerd in honderd modellen die op zaterdag 12 en zondag 13 juni kleding, schoeisel en modeaccessoires van lokale ondernemers zullen showen. Daarnaast zullen landelijk bekende ontwerpers kleding beschikbaar stellen voor ’Boxtel à la Carte’: onder meer Jan Jansen, Tanika, Dina Haitandi, Sepher Maghsoudi en Bijsterveld Bruidsmode. De Boxtelse acteur Geert Hoes verzorgt op zaterdag en zondag de presentatie van de modeshow op de Markt; elders wordt deze verzorgd door ladyspeakers.

MUZIEKOPTREDENS
Rondom het modefestijn zorgen lokale horecaondernemers ervoor dat het publiek niets te kort komt. De cafetaria’s Strik, Mikies, ’t Belsken en Eetlust nemen daarbij de ’droge’ horeca voor hun rekening. Voor de ’natte’ horeca hebben de kasteleins op de Markt en de uitbater van zaal De Comsche Hoeve hun medewerking toegezegd. Natuurlijk maakt Villa Het Hof ook deel uit van de catering.

Op vier plekken worden podia opgebouwd waar op vrijdag-, zaterdag- en zondagavond muzikale optredens plaatsvinden. Op de Markt treedt onder meer de formaties Big Nick (vrijdag), Tilt (zaterdag) en de Stripe Big Band (zondag) voor het voetlicht, terwijl in de nieuwe Croonpassage vooral jazz en easy-listeningmuziek te horen zal zijn. Ook bij de Rabobank aan de Stationsstraat klinkt zaterdagavond muziek. Daar vertolkt allround orkest The Limitz klanken uit de jaren vijftig, zestig en zeventig. Bij vakinstelling SintLucas, waarvan studenten nauw worden betrokken bij de creatieve invulling van de modeshows, verzorgen deejays zaterdag 13 juni de muzikale omlijsting. De studenten presenteerden deze week hun creaties die op de catwalk zullen worden geshowd.

De modeshows duren zaterdag van 12.00 tot 20.00 en zondag van 12.00 tot 18.00 uur. In het laatste uur beklimmen alle professionele modellen het podium met creaties van bekende couturiers. Dan wordt ook beoordeeld of het Boxtelse evenement een plaatsje verdient in het Guiness Book of Records.

De verwachting is dat de gemeente Boxtel komende week de vergunning zal verlenen voor het evenement. Dat dit nog altijd niet is gebeurd, heeft vooral te maken met aanvullende informatie over de modeshow die in het gemeentehuis nodig is, maar nog niet eerder bekend was, meldde ondernemer Bezemer woensdag 26 mei.
27 mei 2010

Print deze pagina

Terug