HET GOED OPENT OP LADONK

WSD levert personeel voor kringloopwinkel

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Kringloopwinkel Het Goed opent 4 juni officieel haar deuren in Boxtel, maar draait sinds deze week al proef. (Foto: Peter de Koning).

DOOR MARIËLLE WIJFFELAARS

WSD Groep in Boxtel werkt samen met kringloopbedrijf Het Goed in de realisatie van een kringloopwinkel in Boxtel. Daarom is de voorbije weken op de hoek van de Industrieweg en Kruisbroeksestraat een voormalige keukenshowroom omgebouwd. WSD zorgt voor detachering van personeel, wat in de winkel gaat werken. De kringloopwinkel opent vrijdag 4 juni officieel, maar is woensdag 12 mei gestart met proefdraaien.

De eerste periode helpen mensen van organisatie Het Goed met het opstarten van de Boxtelse vestiging. Daarna gaat personeel van WSD de winkel draaiende houden. ,,Voor mensen die nog wat afstand hebben tot het reguliere bedrijfsleven, is dit een prima opstap”, vindt Theo Keijzers, directeur projecten bij de WSD Groep. ,,Ze kunnen zo snuffelen aan werken in de detailhandel en horeca, want Het Goed krijgt ook een koffiehoek.”

Via WSD worden mensen klaargestoomd voor het bedrijfsleven. Vaak starten ze met interne werkzaamheden om vervolgens door te leren in de praktijk. ,,Mensen die in de horeca willen werken, starten bijvoorbeeld bij ons eigen bedrijfsrestaurant waar alleen maar werknemers komen. Vervolgens kunnen ze bij Het Goed gaan werken en daarna in een café of een bedrijfsrestaurant”, licht Keijzers toe. Bij Het Goed gaan ongeveer vijf WSD-medewerkers op detacheringsbasis aan de slag, daarnaast is er voor vijf mensen een leerwerkplek. De werknemers worden gedetacheerd in de winkel, bij de koffiecorner, in het magazijn en als chauffeur van de ophaaldienst.

HIP
De samenwerking tussen WSD en Het Goed bestaat al langer. In Eindhoven werd een tien jaar geleden een kringloopwinkel geopend waarvoor WSD personeel leverde en ook bij de vestiging in Best werken mensen die door WSD gedetacheerd zijn. ,,De doelstelling van Het Goed past ook bij ons”, vindt Keijzers. ,,Het hergebruiken van spullen is goed voor het milieu en een kringloopwinkel past gewoon heel goed in een duurzame gemeente als Boxtel.”

WSD Groep en Het Goed hebben samen het initiatief genomen voor realisatie van een kringloopwinkel. ,,Door de gemeente Boxtel werd steeds vaker gesproken over het kringloopbeleid”, vertelt Keijzers. ,,Met name het milieuaspect woog zwaar voor de gemeente Boxtel. Wij zijn uiteindelijk in gesprek gegaan met de gemeente en we hebben van hen alle medewerking gekregen.”

Keijzers toont zich enthousiast over de nieuwe winkel die volgens hem een echte professionele uitstraling krijgt. ,,De artikelen zijn over verschillende afdelingen verdeeld zodat het een overzichtelijke en geordende winkel is geworden. Daarnaast is de locatie natuurlijk prachtig. Kringloopwinkels gaan er de laatste jaren sowieso steeds mooier uitzien en het is voor bezoekers geen drempel meer om er te komen. Kringloopspullen zijn zelfs hip geworden.”

De Boxtelse kringloopwinkel is maandag tot en met vrijdag geopend van 10.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Op vrijdag 4 juni vindt de officiële opening plaatsen en zaterdag 5 juni is er een open dag voor publiek met diverse activiteiten.
12 mei 2010

Print deze pagina

Terug