VERNIEUWDE SUPERMARKT OPENT DEUREN

’Mensen moeten met plezier bij Plus komen winkelen’

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Bij de Plus zijn vanaf heden ook streekproducten te verkrijgen. Ondernemer Ronald van der Horst laat zijn favoriet zien: de stoofpeertjes. (Foto: Peter de Koning).

DOOR MARIËLLE WIJFFELAARS

Na tweeënhalve week verbouwen, opende supermarkt Plus Van der Horst donderdag 6 mei haar deuren. De winkel is uitgebreid met een slijterij, het totale assortiment flink vergroot. De uitbreiding hangt samen met een groot project waarmee Plus Retail is gestart. Alle Plus-supermarkten in Nederland worden ingericht volgens de nieuwe formule ’Plus nieuwe generatie’. De winkel in Boxtel is de eerste die deze verbouwing onderging en had daarmee de landelijke primeur.

Volgens algemeen directeur Jan Ferwerda waren de Plus-supermarkten toe aan verandering. In 2001 werd gestart met de formule en ook toen werd in Boxtel het eerste filiaal geopend. ,,We willen een goede kwaliteit en service bieden waarin een grote rol is weggelegd voor de regio en plaats waar de winkel is gevestigd”, legt Ferwerda uit. ,,Daarnaast is de lokale ondernemer voor ons van groot belang. Zij kennen de wijk en plaats vaak het beste.”

De Plus-formule richt zich op vier kernwaarden: aandacht voor klanten, kwaliteit van producten, lokale betrokkenheid en assortiment en verantwoorde producten. Uiteindelijk moeten alle vestigingen dezelfde indeling krijgen, waarbij vooral de versafdeling fors worden uitgebreid. ,,De indeling van de winkels is gemaakt op basis van de verschillende eetmomenten”, licht Bas Snetselaar, hoofd marketingontwikkeling, toe. ,,Bezoekers komen als eerste bij de ontbijtafdeling, vervolgens de kaas en vleeswaren afdeling gevolgd door groenten en fruit en tot slot de slagerij.”

STREEKPRODUCTEN
Ondernemer Ronald van der Horst is blij dat de winkel na ruim twee weken hard werken weer geopend is en loopt fier door zijn vernieuwde supermarkt. ,,Ik ben er enorm trots op”, zegt Van der Horst. ,,We hebben er door de verhuizing van Devo Woninginrichting veel ruimte bij gekregen. Die wordt gebruikt door onze nieuwe slijterij en we hebben de vriesafdeling ook in de nieuwe ruimte geplaatst.”

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Bakker ERic Huizer begroet eerste klant Ad van de Ven. (Foto: Gerard Schalkx).

Nieuw in het assortiment zijn de streekproducten van ’Lekker Brabant’, bestaande uit onder andere broodbeleg, pasta en stoofpeertjes. ,,Voorheen hadden we de ruimte niet om streekproducten neer te zetten, maar het heeft altijd hoog op mijn verlanglijstje gestaan”, aldus Van der Horst. Ook voor fair trade-producten is een apart schap ingericht.

Verder is de servicebalie een nieuw onderdeel in de supermarkt. Voorheen was deze ondergebracht bij de snelkassa, die na de verbouwing ook verdwenen is. ,,De snelkassa was een van mijn grootste irritaties”, bekent Van der Horst. ,,Het was niet meer van deze tijd. We hebben extra kassa’s gekregen dus een snelkassa is overbodig. Bij de servicebalie kunnen bezoekers terecht voor onder andere tijdschriften en sigaretten, daarvoor hoeven ze dus niet meer in de kassarij te wachten.”

PLEZIER
Plus wil in de nieuwe formule verantwoorde winkels creëren. Zo wordt gebruik gemaakt van LED-verlichting en zijn er recyclebare draagtassen. ,,De bakjes voor het vlees waren voorheen zwart, deze zijn nu doorzichtig geworden en volledig te recyclen”, legt Van der Horst uit. ,,Ook hebben we biologische producten toegevoegd aan ons assortiment.”

De supermarkt hoopt de klanten goede service en kwaliteitsproducten te kunnen bieden in een mooie winkelruimte. ,,Ik wil niet dat mensen hier boodschappen komen doen, ik wil dat ze voor hun plezier winkelen”, stelt Van der Horst.

De Boxtelse Plus is geopend van maandag tot en met woensdag van 08.00 tot 20.00 uur, op donderdag en vrijdag van 08.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 08.00 tot 19.00 uur.

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: De diepvriesafdeling van Plus Van der Horst is fors uitgebreid. (Foto: Peter de Koning).
6 mei 2010

Print deze pagina

Terug