VERANDERINGEN IN SELISSENWAL

Grote vijver siert Heerewaerde

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: In de wijk Selissenwal wordt hard gewerkt aan de aanleg van een grote retentievijver in het gebied De Heerewaerde. (Foto: Albert Stolwijk).

DOOR MARIËLLE WIJFFELAARS

In het gebied De Heerewaerde wordt momenteel hard gewerkt aan een grote retentievijver die eind mei klaar moet zijn. De vijver is behoorlijk diep omdat deze ook wordt aangelegd om regenwater van de appartementencomplexen Banier, Baanrots, Ridder en Rentmeester op te vangen.

De vijver vormt een zogenaamde buffer voor het regenwater van de omliggende appartementencomplexen. Hiermee wil de gemeente Boxtel wateroverlast in het gebied De Heerewaerde tegengaan. Voorheen werd regenwater geloosd in de Dommel, maar de laatste jaren merkte de gemeente dat het waterpeil hierdoor soms erg hoog kwam te staan. ,,Er komt wel een verbinding tussen de vijver en de Dommel”, licht Geert Koelink van de gemeente Boxtel toe.

,,Als de vijver te vol loopt, wordt het overtollige water in de Dommel geloosd.” Hoewel de vijver wordt aangelegd om regenwater op te vangen, is het ook de bedoeling dat er aantrekkelijk uit komt te zien. In de vijver komt een houten vlonder te liggen, waar bezoekers op kunnen zitten. Ook worden zogenaamde schanskorven en bomen geplaatst in het gebied. ,,De Heerewaerde komt er uiteindelijk parkachtig uit te zien”, zegt Koelink.

PRACHTIGE WIJK
Ook de geitenwei wordt verplaatst naar het gebied. De hokken voor de dieren zijn grotendeels al verplaatst en de geitenwei hoopt op zondag 6 juni officieel de deuren van de nieuwe locatie te kunnen openen. Daarnaast is inmiddels een speelveld gerealiseerd in het hart van de wijk Selissenwal. Hier wordt al veelvuldig gebruik van gemaakt door kinderen uit de buurt en leerlingen van de Prinses Amaliaschool. ,,Als alles afgerond is, is De Heerewaerde weer een aantrekkelijk gebied in Selissenwal”, stelt Koelink.

Het plan De Heerewaerde is hiermee bijna afgerond. Ook de revitalisering van de wijk Selissenwal gaat verder. Momenteel worden de gestripte cascoflats aan de Baanderherenweg grondig gerenoveerd na jarenlang leeg te hebben gestaan. ,,Selissenwal wordt een prachtige wijk”, zegt Koelink. ,,We hopen eind mei klaar te zijn met de aanleg van de vijver en deze in gebruik te nemen.”
29 april 2010

Print deze pagina

Terug