DERDE EDITIE POPFESTIVAL ZONNING EN DRUK

Lekker speulen op Boer zoekt Band

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: De derde editie van het tweedaagse minipopfestival Boer zoekt Band in Boxtel groeide uit tot een succes. (Foto: Albert Stolwijk).

DOOR MARC CLEUTJENS

Fahrenheit Twins zien spelen tijdens zonsondergang. Een bijna magisch moment tijdens de derde editie van het tweedaagse minipopfestival Boer zoekt Band in Boxtel. De band van zanger Teun Duijghuisen speelt met passie, net als al die andere groepen die optreden aan de Corpus en uitblinken met eigen werk.

,,Dank aan Bono!” Singer-songwriter Patrick Hendriks stapt niet van het minuscule podium in café Den Boer voordat hij zijn zangmaatje Dennis Wels heeft bedankt voor een korte muzikale bijdrage. U2’s One klinkt als laatste in de warme set van Hendriks, die de kroeg ondanks de zomerse temperaturen tot de laatste plek vult. Iets meer dan een uur later staat Wels weer op het podium, ditmaal met vaste begeleiders Merlijn van Minderhout en Rudy Bressers. Opnieuw zit de kroeg bomvol als al die prachtige liedjes de revue passeren. Aan de achterkant moet welhaast iemand buiten vallen als er voor een nieuwe luisteraar binnenkomt...

Ook buiten is het druk. Kingston Lee sluit af als de zon al is ondergegaan en moet opschieten om niet door te gaan tot na achten. ,,Dat mag niet van de gemeente”, zegt organisator Guido van Eijk, die het succesvolle verloop van het festival in opperbeste stemming gadeslaat. ,,Gisteravond zijn we begonnen met drie bands; ook The Herriecanes kon in ietwat andere samenstelling op het podium klimmen”, aldus Van Eijk. ,,Sinds gisteravond loopt het storm en hebben we ook dit jaar weer een stap gezet.”

GLAZEN OPHALEN
Als Fahrenheit Twins de bühne beklimt, heeft het publiek al tal van bands gezien, zoals Puur, Funkandel en Brawnheads, waarin medeorganisator Jeroen van Lier gitaar speelt. Van Lier doet echter veel meer, zoals lege bierglazen ophalen. En dat is de charme van een klein festival als Boer zoekt Band: genieten van muziek in de buurt, een zonovergoten terrasje pikken en zelfs aanschuiven bij frietkraam ’t Smoske die zich spontaan heeft gemeld. ,,Hebben jullie er zin in?”, vraagt zanger Duijghuisen van Fahrenheit Twins. Het publiek beaamt dit, maar spoort ook aan om vooral muziek te maken en niet te veel te kletsen. In onvervalst Brabants wordt daarom ’Speulen!’ gescandeerd. De band luistert en gooit er zelfs een cover van Radiohead (Creep – red.) tegenaan. Niet geheel in stijl van Boer zoekt Band, dat vooral eigen werk promoot. Maar wel hemeltergend mooi bij een zonsondergang aan de Corpus...

© 2010- Brabants Centrum

OP DE FOTO: Het publiek van Boer zoekt Band geniet van het optreden van Fahrenheit Twins, een van de publiekstrekkers van het festival bij café Den Boer aan de Corpus. (Foto: Keunefotografie).
22 april 2010

Print deze pagina

Terug